Ingrediënten (voor 4 personen)

  • - 1 vel bladerdeeg
  • - 2 tot 3 kleine, stevige aardappelen
  • - 4 el ricotta
  • - 1/2 bol mozzarella
  • - 4 tl truffelolie
  • - tijm
  • - 20 g truffel (wit of zwart, afhankelijk van je budget)
  • - peper van de molen
  • - fleur de sel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de aardappelen en borstel ze schoon. Snij ze in dunne schijfjes (bij voorkeur met een mandoline) en zet opzij.

Rol het bladerdeeg uit en snij het in 4 vierkanten. Leg de rest van het deeg koel opzij.

Leg de deegvierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat. Trek met een mes rondom rond een lijn in het deeg op 1 cm van de randen (voor de korst).

Prik met een vork in het deeg en leg er vervolgens de ricotta op.

Leg daarna de aardappelschijfjes zo op de ricotta dat ze elkaar overlappen.


Recept van Stoemp it Up