Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Aardappel-truffeltaartjes
13 Jan 2022
Ingrediënten (voor 4 personen)
- - 1 vel bladerdeeg
- - 2 tot 3 kleine, stevige aardappelen
- - 4 el ricotta
- - 1/2 bol mozzarella
- - 4 tl truffelolie
- - tijm
- - 20 g truffel (wit of zwart, afhankelijk van je budget)
- - peper van de molen
- - fleur de sel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen en borstel ze schoon. Snij ze in dunne schijfjes (bij voorkeur met een mandoline) en zet opzij.
Rol het bladerdeeg uit en snij het in 4 vierkanten. Leg de rest van het deeg koel opzij.
Leg de deegvierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat. Trek met een mes rondom rond een lijn in het deeg op 1 cm van de randen (voor de korst).
Prik met een vork in het deeg en leg er vervolgens de ricotta op.
Leg daarna de aardappelschijfjes zo op de ricotta dat ze elkaar overlappen.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting