Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Aardbeienparfait met chiazaad
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 g aardbeien
- 250 ml plantaardige melk
- 6 el chiazaad
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl honing
- 2 blaadjes basilicum
- Sap van 1/2 citroen
Bereiding
De chiapudding bereiden:
1. Meng het chiazaad met de plantaardige melk, het vanille-extract en de honing. Roer 5 minuten met een lepel om te voorkomen dat de zaadjes aan elkaar blijven kleven.
2. Zet de pudding in een luchtdicht afgesloten pot in de koelkast tot deze gestold is (ong. 12 uur)
Voor de aardbeien:
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en zet de helft van de vruchten opzij voor de coulis. Snij de andere helft in kwartjes en zet opzij.
De coulis bereiden:
Mix de helft van de overige aardbeien met een bodempje water, de basilicumblaadjes en het citroensap. Voeg een zoetstof toe als je dat wilt.
De parfait afwerken:
Giet de coulis op de bodem van een glas, schep er enkele eetlepels chiapudding op en schik als garnering enkele verse aardbeistukjes op de pudding.
Recept van Cuisine Vivante - cuisinevivante.com