Wie bij Rob binnenstapt, wordt verwelkomd door de levendige, sprankelende kleuren van onze groenten en fruit. Deze afdeling is dan ook een echte blikvanger. Een team van 10 laat niets aan het toeval over. En Annick Waldmann is er al bij sinds 1983!


HOE BEN JE BIJ ROB AANBELAND?

ANNICK : Alles begon met een deeltijdse studentenjob in 1983, toen ik als inpakster aan de kassa werkte. Vervolgens stapte ik over naar de groenteafdeling… en ik ben er nooit meer weggegaan. Achteraf gezien vind ik het niet erg dat ik geen boekhouder ben geworden. Want ik geloof nooit dat ik een hele dag zou kunnen stilzitten achter een computer. Intussen zijn we 40 jaar verder en ben ik hier zo’n beetje de vrouwelijke nestor.

WAT HOUDT JE JOB IN?

ANNICK : Geen 2 dagen zijn hetzelfde. Ik beslis mee over de keuze van bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld de sappen van Rob, ik plaats bestellingen, controleer de binnenkomende goederen, leg alles in de rekken en vul in de loop van de dag de producten bij. Eén beschadigd stuk fruit of groente kan al snel een hele kist bederven, dus moet ik voortdurend mijn ogen openhouden. De klant heeft hoge verwachtingen, en daarin heeft hij gelijk.

WAT VIND JE HET FIJNST AAN JE BEROEP?

ANNICK : Ik vind het fantastisch om de rekken elk seizoen weer helemaal anders in te delen, en soms zelfs in de loop van de dag aanpassingen te doen. Dat hangt samen met het weer. Eén straaltje zonneschijn en het is een stormloop op de salades. En bij druilerig weer zetten we snel de soepgroenten vooraan. Ik ben er ook fier op om met lokale producten uit de permacultuur te kunnen werken. Ook al komen de klanten vooral naar Rob omdat je de exotische groenten en fruit van ons assortiment nergens anders vindt…

DE BESTE TIP OM JE GROENTEN EN FRUIT TE KIEZEN?

ANNICK : Dat is niet altijd makkelijk. Dankzij mijn jarenlange ervaring spot ik meteen de perfecte ananas (een blaadje dat loskomt, da’s een goed teken) en zie ik welke meloen rijp is (het steeltje is een beetje bruin en uitgedroogd). Omdat ik de meeste producten wel eens proef, kan ik met veel plezier de klant het verschil uitleggen tussen onze 36 appelsoorten. Of ik help hem de juiste bospaddenstoelen uit te kiezen. En wanneer ik dan hoor dat de knolkervel die ik vorige week had aangeraden, goed heeft gesmaakt, dan word ik daar enorm blij van!