Ingrediënten (voor een pannenkoekentaart met ongeveer 16 pannenkoeken)

  • 1 kg appelen Granny Smith
  • 4-5 el suiker
  • 45 g maïzena
  • 35 g verse citroensap
  • 45 g boter

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes. Stoof de appelstukken tot ze helemaal zacht zijn.
  2. Gebruik een staafmixer om de appelen tot een glad appelmoes te mixen. Breng de appelmoes weer aan de kook en voeg suiker naar wens toe.
  3. Meng de citroensap en maïzena in een kommetje. Gebruik een vork en meng voorzichtig. Er mogen geen klontjes overblijven
  4. Giet het mengsel citroen-maïzena in de appelmoes. Blijf doorroeren terwijl de apple curd dikker wordt. Als de curd de gewenste dikte heeft laat je het nog 2 min. koken. Haal de pot van het fornuis en voeg de boter toe . Roer totdat de boter volledig gesmolten is.
  5. Schenk in propere potjes en laat afkoelen.
  6. De apple curd kan je tot 3-4 dagen in de koelkast bewaren, in een gesloten pot.

Smakkelijk !