Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Artisjok "Barigoule", kreeft en ananastomaat
Ingrediênten (voor 4 personen):
- 1 ananastomaat van ongeveer 300 g
- 2 levende Canadese kreeften van 600 g
- 1 bouillon
- 4 purperen artisjokken
- 1 dl droge witte wijn, type sauvignon blanc
- 1 dl biologische extra vierge olijfolie
- 50 g mayonaise 'Natura'
- 50 g mayonnaise met wasabi 'Natura'
- 4 fijne sneetjes dubbel gebakken brood van bij 'Rob'
- 1 onbehandelde citroen
- 1 sjalot 'cuisse de poulet' (langwerpig)
- Zeezout maldon Sea Salt en zwarte peper
- Enkele blaadjes shiso
Bereiding:
- De kreeften 6 à 7 minuten koken in de bouillon. De kreeften laten afkoelen, kuisen en de staart in stukken van 2 cm snijden.
- Artisjokken schoonmaken en snijden, 2 à 3 minuten blancheren in kokend water met citroen.
- Sjalot schoonmaken en fijnhakken. Laten zweten in een beetje olijfolie, nadien artisjokken, witte wijn, de rest van de olijfolie en zout en peper toevoegen, 15 minuten licht laten bakken.
- Tomaat wassen en in grote schijven van ongeveer 1 cm dik snijden, zout en peper volgens smaak toevoegen. Olijfolie toevoegen, stukken gepelde kreeft en artisjokken erop leggen.
- Fijn stukje licht getoast brood toevoegen. Met enkele blaadjes shiso en enkele mespunten wasabi mayonaise afwerken.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting