Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Tomaat-garnaal met ras-el-hanout
Haal de zomer in huis met dit recept van onze chef Alain Bergen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Ananastomaat - 1 stuk
- Groene tomaat - 1 stuk
- Olijftomaat - 1 stuk
- Grijze garnalen - 320 g
- Ras-el-hanout - 1 koffielepel
- Ciderazijn - 4 eetlepels
- Olijfolie - 8 eetlepels
- Sjalot - 1 stuk
- Vinaigrette (op basis van mayonaise) - 1 dl
- Enkele blaadjes jonge sla
- Zout en peper van de molen
Bereiding:
- De tomaten op verschillende manieren snijden: de ananastomaat in schijfjes van 1/2 cm dik, de groene tomaat in kwartjes en de olijftomaat in blokjes bijvoorbeeld. De restjes van uw versneden tomaten bewaren voor de vinaigrettesaus.
- De sjalot fijnhakken en fruiten in een beetje olijfolie. Ras-el-hanout toevoegen, 1 min. laten bakken op een zacht vuurtje om alle aroma's te laten vrijkomen, en dan blussen met azijn. Olijfolie toevoegen, op smaak brengen, de restjes tomaat toevoegen, 5 min. laten koken op een zacht vuurtje en bijkruiden. De bereiding mixen.
- De tomaten overgieten met de afgekoelde bereiding en peper, zout en de grijze garnalen toevoegen.
- Opdienen met enkele blaadjes jonge sla en tot slot een scheutje vinaigrette op basis van mayonaise toevoegen.