Haal de zomer in huis met dit recept van onze chef Alain Bergen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Ananastomaat - 1 stuk
  • Groene tomaat - 1 stuk
  • Olijftomaat - 1 stuk
  • Grijze garnalen - 320 g
  • Ras-el-hanout - 1 koffielepel
  • Ciderazijn - 4 eetlepels
  • Olijfolie - 8 eetlepels
  • Sjalot - 1 stuk
  • Vinaigrette (op basis van mayonaise) - 1 dl
  • Enkele blaadjes jonge sla
  • Zout en peper van de molen

Bereiding:

  1. De tomaten op verschillende manieren snijden: de ananastomaat in schijfjes van 1/2 cm dik, de groene tomaat in kwartjes en de olijftomaat in blokjes bijvoorbeeld. De restjes van uw versneden tomaten bewaren voor de vinaigrettesaus.
  2. De sjalot fijnhakken en fruiten in een beetje olijfolie. Ras-el-hanout toevoegen, 1 min. laten bakken op een zacht vuurtje om alle aroma's te laten vrijkomen, en dan blussen met azijn. Olijfolie toevoegen, op smaak brengen, de restjes tomaat toevoegen, 5 min. laten koken op een zacht vuurtje en bijkruiden. De bereiding mixen.
  3. De tomaten overgieten met de afgekoelde bereiding en peper, zout en de grijze garnalen toevoegen.
  4. Opdienen met enkele blaadjes jonge sla en tot slot een scheutje vinaigrette op basis van mayonaise toevoegen.