Ingrediënten (par personne)

  • 2 bananen uit Martinique
  • 1 cl vers citroensap
  • 4 verse muntblaadjes
  • 200 g bruine suiker
  • 20 cl vers geperst sinaasappelsap
  • 8 cl bruine rum
  • 50 g krenten
  • 50 g rozijnen Golden Jumbo
  • 30 g ongezouten boter
  • 1 stokje bourbonvanille
  • 1 stokje Ceylon-kaneel
  • Steranijs
  • Vanille-ijs

Bereiding

  1. Snijd de bananen in de lengte doormidden en haal ze door het citroensap.
  2. Laat de bruine suiker vervolgens in 5 cl water karamelliseren op een zacht vuur.
  3. Deglaceer met het sinaasappelsap en de rum. Meng hier voorzichtig de boter onder en reduceer op een zacht vuur tot je een siroop hebt.
  4. Voeg de bananen, de krenten, de rozijnen, de kaneel, de vanille en de steranijs toe.
  5. Laat 3 tot 4 minuten sudderen op een zacht vuur. Zet opzij.

Leg de halve bananen in een schaaltje en overgiet met flink wat siroop. Voeg een bolletje vanille-ijs toe en werk af met de muntblaadjes.


Smakelijk!