Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Banaan met krenten, rozijnen en kruidenkaramel
10 Feb 2022
Ingrediënten (par personne)
- 2 bananen uit Martinique
- 1 cl vers citroensap
- 4 verse muntblaadjes
- 200 g bruine suiker
- 20 cl vers geperst sinaasappelsap
- 8 cl bruine rum
- 50 g krenten
- 50 g rozijnen Golden Jumbo
- 30 g ongezouten boter
- 1 stokje bourbonvanille
- 1 stokje Ceylon-kaneel
- Steranijs
- Vanille-ijs
Bereiding
- Snijd de bananen in de lengte doormidden en haal ze door het citroensap.
- Laat de bruine suiker vervolgens in 5 cl water karamelliseren op een zacht vuur.
- Deglaceer met het sinaasappelsap en de rum. Meng hier voorzichtig de boter onder en reduceer op een zacht vuur tot je een siroop hebt.
- Voeg de bananen, de krenten, de rozijnen, de kaneel, de vanille en de steranijs toe.
- Laat 3 tot 4 minuten sudderen op een zacht vuur. Zet opzij.
Leg de halve bananen in een schaaltje en overgiet met flink wat siroop. Voeg een bolletje vanille-ijs toe en werk af met de muntblaadjes.
Smakelijk!
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting