Onze zomeractie Wijntjes voor onder Vrienden biedt 35 heerlijke flessen tegen verwenprijzen van 05/06/2023 tot 03/07/2023. Op deze selectie vond ons team bij Rob The Cellar bepaalde flessen bijzonder geweldig: hierbij hun top 4, samen met hun serveertips!


VIN DE FRANCE ROOD 2021 - CHAT FOU - ERIC TEXIER

Franse wijnboer Eric Texier maakt rode wijnen in de Rhônevallei. De druiven geselecteerd voor zijn cuvée Chat Fou worden biologisch geteeld en met de hand geoogst.

De beoordeling van onze wijnspecialist Julien Depaepe: : deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een complexe, aromatische neus, met tonen van rijp rood fruit, zwarte kersen, viooltjes, peper en zoethout. In de mond is hij elegant en evenwichtig, met een fijne tannische structuur en een lange, aanhoudende afdronk.

Serveertip : ideaal bij gegrild of geroosterd rood vlees en met geaffineerde kazen. Serveer hem lichtjes gekoeld, op een temperatuur van 16 tot 18 graden.

MONTSANT 2021 - LES MAIOLS - JOAN D'ANGUERA

Les Maiols van Joan d'Anguera is een Spaanse rode wijn uit de Montsant regio in Catalonië. De drie druivenrassen van deze assemblage (50% Grenache, 40% Carignan en 10% Syrah) worden geoogst in wijngaarden gelegen op 400 tot 600 meter hoogte. Ze worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen.

De beoordeling van onze wijnspecialist Julien Depaepe: de neus bevat aroma’s van vers rood fruit (kers, framboos, aalbes) met kruidige en bloemige toetsen. De mond is fris en fruitig. De zachte en evenwichtige tannines zorgen voor een zijdezachte en aangename textuur. De lange afdronk is smaakvol en laat een sensatie van rijp fruit en kruidige tonen achter.

Serveertip : deze wijn past perfect bij gegrilde lamskoteletjes met tijm.

VIN DE FRANCE LANGUEDOC 2021 - SUN IS SHINING - AOZINA

Deze droge witte wijn uit de Languedoc is gemaakt van verschillende druivensoorten. Grenache, vermentino en chardonnay worden biologisch geteeld.

De beoordeling van onze wijnspecialist Julien Depaepe: deze lichtgele wijn met gouden tinten ontwikkelt in de neus bloemige en fruitige aroma's (perzik, ananas en limoen) en toont accenten van witte peper en amandel. In de mond is hij fris, licht zuur, met een mooie minerale spanning en een aanhoudende afdronk.

Serveertip: schenk hem lekker fris (8 à 10 graden) en geniet ervan bij het aperitief of vergezeld van zeevruchten, gegrilde vis of salades.

AUTRICHE - ROZSA 2022 - KOPPITSCH

Rozsa is een Oostenrijkse roséwijn die op het Koppitsch wijndomein wordt geproduceerd, in Burgenland. Hij is gemaakt van Blaufränkisch, een typische rode druivensoort uit deze wijnstreek.

De beoordeling van onze wijnspecialist Julien Depaepe: in de neus biedt hij aroma's van zwarte kersen, bramen en zwarte bessen, evenals kruidige en aardse tonen. In de mond proef je sappig rood fruit samen met zachte tannines en een knapperige zuurgraad. De afdronk is lang en aanhoudend, met tonen van zoethout en cederhout.

Serveertip: Rosza is een veelzijdige wijn die bij verschillende gerechten goed past. Gegrild rood vlees, pasta in saus, pittige gerechten en sterke kazen zijn perfecte begeleiders. Serveer hem liever licht gekoeld, op een temperatuur tussen 16 en 14 graden.

 

 

 Ontdek onze volledige selectie Wijntjes voor onder Vrienden, die mooi wegdrinken tijdens de lange zomerdagen, zalig geïnstalleerd op een terras, in de tuin, onder het prieeltje…

 


Vul je kelder aan met leuke wijnen uit onze kelder of op onze e-shop !