Of het nu een trend of een echte filosofie is, de voorbije vijf jaar is de populariteit van bioproducten geëxplodeerd. Steeds meer en meer gaan mensen voor bio. Bij Rob kiezen we ons bio-assortiment bovenal op basis van smaak. Onze klanten willen authentieke smaken en vinden zeker wat ze zoeken tussen de meer dan 1600 artikelen in onze rekken.

Sinds altijd primeert bij Rob de smaak !  70 jaar lang al werken we samen met artisanale producenten die echt geven om de kwaliteit en de smaak van hun producten.

Ons Degustatiecomité proeft elk nieuw product blind en keurt het goed of af, welke reputatie of certificeringen de producent ook heeft.

En wanneer diens lekkerste producten bio zijn of op het punt staan een biolabel te krijgen, is dat alleen maar mooi meegenomen!

Biocertificering, omschakeling naar bio, biodynamische landbouw: wat is het verschil?

Simpel gezegd: respect voor de natuur. Onze partners maken duurzamere keuzes als het om hun seizoensproducten, landbouwmethodes, productiemethodes en streekproducten gaat. Daarbij houden ze meer rekening met de natuur én met de wensen van onze klanten.

Er bestaan verschillende certificeringen. Bij Rob vindt u onder meer volgende labels:

  • Biologische landbouw: omdat chemische producten of ggo's verboden zijn in chemische landbouw gebruiken de biolandbouwers traditionele methodes, waarbij ze zich aan strenge regels houden. Deze producten dragen het label AB.
  • Omschakeling naar bio: wanneer een boer van klassieke naar biologische landbouw omschakelt krijgt hij een bepaalde periode de tijd om zijn landbouwmethodes aan de bioregels aan te passen.
  • Biodynamische landbouw: dit is de voorloper van de biologische landbouw die de aarde als een geheel beschouwt en zorgt ervoor alsof het een levend wezen is. Biodynamische landbouwers gebruiken natuurlijke afweersystemen (geen vreemde behandelingsproducten, op natuurlijke mest na) en volgen het natuurlijke ritme van de hemellichamen.
  • Duurzame of geïntegreerde landbouw: de middenweg tussen biologische en intensieve landbouw. Milieubescherming, productkwaliteit en rentabiliteit worden hier gecombineerd. Producten worden alleen behandeld wanneer dit echt nodig is – op het geknipte moment en met een precies afgemeten dosis.
  • Permacultuur: het is gebaseerd op duurzaamheid en ethiek, om natuurlijke ecosystemen te ontwerpen waar biodiversiteit centraal staat. Het bestaat uit een reeks ecologisch duurzame en lokale landbouwpraktijken met respect voor de levende wezens en die energiezuinig zijn.

Zo'n 1600 bioproducten te ontdekken ... en de lijst blijft groeien

Ga bij ons niet op zoek naar een 'biohoekje', zoals u dat in andere winkels weleens vindt. Bij Rob staan alle bioproducten gewoon bij hun eigen productfamilie. Zo vindt u bijvoorbeeld:

  • wel 950 zoute en zoete bioproducten in de kruideniersafdeling;
  • een 100-tal biologische producten (groenten en fruit) in de winkel, en nog veel meer als u de seizoensproducten in ons aanbod erbij telt;
  • bijna 20 soorten biovlees en -worst in de charcuterieafdeling;
  • zo'n 125 overheerlijke biozuivelproducten in onze zuivelafdeling;
  • 225 biologisch of biodynamisch geproduceerde wijnen in Rob The Cellar - en dan tellen we de wijnbouwers die hun certificering niet op hun etiket vermelden niet eens mee.

Rob biedt ook een uitgebreid assortiment milieuvriendelijkere was- en schoonmaakmiddelen, kaarsen en binnenkort ook cosmetica. Ons bio-assortiment breidt voortdurend uit.

ONTDEK ONZE 620 BIO-PRODUCTEN OP ONZE E-SHOP

En wat met vis?

85% van ons aanbod bestaat uit wilde vis met een MSC-label.  MSC staat voor Marine Stewardship Council, een organisatie die instaat voor het beheer van de zeeën en oceanen. Deze certificering garandeert dat alles traceerbaar is, het visbestand op peil blijft en de diversiteit in het ecosysteem wordt bevorderd. Daarom gelden er strenge regels voor de visserij.

Het biolabel op de kweekvis in onze visafdeling staat voor nog meer controle, want hierbij wordt elke stap minutieus opgevolgd! Van de voeding die de vissen krijgen (zonder ggo's) tot de waterkwaliteit (uiterst zuiver), van de groei (niet te veel vissen per bekken) tot het vissen (zorg voor dierenwelzijn): onze partners volgen erg strikte regels om hun kostbare biocertificering op hun producten te mogen plaatsen. Zoals bij onze goudbrasem en zeebaars van OSO®, bijvoorbeeld. Maar bepaalde viskwekerijen weigeren een biolabel te gebruiken. Zij gaan namelijk nog veel verder dan de vereisten voor zo'n certificering. Onze zalm van Isigny uit de Baie des Veys is daar een mooi voorbeeld van.

Ook voor de kinderen!

Rob denkt ook aan jonge ouders met een uitegrebeid assortiment van meer dan 70 biologische babyvoeding producten: bereide kindermaaltijden, fruitpapjes, purees, koekjes of drankjes. Genoeg om de jongsten te verwennen. Slechts twee producten in ons assortiment hebben geen biolabel. Dat zegt alles ...

VUL UW DAG MET SMAAKVOLLE BIOPRODUCTEN...