Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram ongepelde garnalen
  • 1 ui
  • 1 tak groene selder
  • 9 gram schelpdierenbouillon Ariake
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper en zout
  • 100 gram kroepoek
  • Frituurolie

Bereiding

  1. Doe de ongepelde garnalen, de ui en selder in grove stukken, de in stukjes gesneden kerstomaatjes, de bouillon en de tomaten puree in een kom. Bevochtig met anderhalve liter water.
  2. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Laat de bouillon met alle ingredienten afkoelen. Giet door een fijne zeef.
  3. Haal enkele ongepelde garnaaltjes uit de zeef en frituur ze goudbruin.
  4. Breng de bouillon terug aan de kook en kruid af.
  5. Serveer in een diep bord met wat gepelde garnaaltjes, de gefrituurde garnaaltjes, kerstomaatjes, stukjes kroepoek en wat bloemetjes. Heerlijk met een bruin stukje brood.

Recept van 2BelgianFoodies