Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Bouillon van grijze garnalen met kerstomaten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram ongepelde garnalen
- 1 ui
- 1 tak groene selder
- 9 gram schelpdierenbouillon Ariake
- 100 gram gepelde garnalen
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Peper en zout
- 100 gram kroepoek
- Frituurolie
Bereiding
- Doe de ongepelde garnalen, de ui en selder in grove stukken, de in stukjes gesneden kerstomaatjes, de bouillon en de tomaten puree in een kom. Bevochtig met anderhalve liter water.
- Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Laat de bouillon met alle ingredienten afkoelen. Giet door een fijne zeef.
- Haal enkele ongepelde garnaaltjes uit de zeef en frituur ze goudbruin.
- Breng de bouillon terug aan de kook en kruid af.
- Serveer in een diep bord met wat gepelde garnaaltjes, de gefrituurde garnaaltjes, kerstomaatjes, stukjes kroepoek en wat bloemetjes. Heerlijk met een bruin stukje brood.
Recept van 2BelgianFoodies
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan
Archief