Ingrediënten (voor 2 personen, als bijgerecht)

  • - 250 g verschillende soorten goed rijpe tomaten (Green Zebra, Noir de Crimée, kerstomaat, ananastomaat ...)
  • - 2 mooie, rijpe pruimen
  • - 1 fijngesnipperde lente-ui + enkele takjes koriander, fijngehakt

Voor de vinaigrette

  • - 1 tl rietsuiker
  • - 1 el cider- of rijstazijn
  • - 1 tl sojasaus
  • - 1 el geroosterde sesamolie
  • - 1 el olie (zonnebloemolie, olijfolie ...)
  • - 1 klein stukje geraspte gember
  • - 1/2 teentje knoflook, geraspt of geplet met een knoflookpers
  • - een paar druppels vissaus
  • - een snufje zout

Voor de furikake

  • - 2 of 3 velletjes nori van Clearspring Original
  • - 2 el witte en zwarte sesamzaadjes
  • - een snufje fleur de sel
  • - enkele druppels geroosterde sesamolie

Bereiding

1. Maak de vinaigrette. Meng hiervoor alle opgesomde ingrediënten. Laat de vinaigrette trekken terwijl je de rest klaarmaakt.

2. Hak voor de furikake de vellen geroosterde nori zo fijn mogelijk met een mes of knip ze met een schaar. Rooster de sesamzaadjes enkele minuten in een pan zonder vetstof. Blijf roeren tot ze lichtjes kleuren. Meng de sesamzaadjes met de gehakte nori, de fleur de sel en enkele druppels geroosterde sesamolie.

3. Snijd de kerstomaatjes doormidden als ze groot zijn. Snijd de andere tomaten en de pruimen in 4 of 6 stukken.

4. Besprenkel met een beetje vinaigrette en bestrooi met furikake, de fijngehakte lente-ui en de koriander.

5. Laat 10 tot 15 minuten rusten en dien dan op met knapperig brood.


Recept van 'La cuisine c'est simple'