Ingrediënten (voor 4 personen)

- 2 of 3 eieren
- 4 eetlepels mayonaise Natura
- 1 afgestreken eetlepel kurkuma
- 2 eetlepels kappertjes
- enkele zoetzure augurken
- een handvol jonge scheuten (mix van jonge scheuten of waterkers)
- enkele ansjovisfilets van goede kwaliteit (bv. Bellota Bellota)
- zout en peper van de molen

Bereiding

Voor de eieren:

1. Prik met een eierprikker een gaatje onderaan in het breedste gedeelte van de eieren. Zo breken ze niet tijdens het koken.
2. Breng een kookpot met water aan de kook. Laat de eieren voorzichtig met een lepel in het kokende water glijden en kook ze 8 minuten. Dompel de eieren na het koken in een kom water met ijsblokjes. Maak de rest klaar terwijl ze afkoelen in het water.
Pel daarna de eieren in het water (veel gemakkelijker, zo beschadig je ze niet).

Voor de rest:

1. Meng de mayonaise met de kurkuma. Na een tijdje wordt de gele kleur intenser.
2. Open het blikje ansjovis en verwijder de olie. Laat de kappertjes en augurken uitlekken.

Dresseer de schotel:

Dresseer de borden of een schotel. Begin met de eieren, die je in de lengte doormidden snijdt. Leg er de jonge scheuten omheen, gevolgd door de augurken en de kappertjes. Leg de ansjovis op de eieren en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en serveer met kurkumamayonaise.

 

- Het juiste bier -

Bij dit recept raadt onze bierexpert David de ongefilterde geuze van brouwerij Girardin aan. De zuurgraad is perfect in evenwicht met de houtachtige toets en gaat uitstekend samen met het zoutgehalte van ansjovis en de rondheid van eieren. Dit bier is een favoriet van het team van Rob the Cellar, en is bijna uitsluitend in onze kelder verkrijgbaar (€3,20/37,5cl).

 


 Recept van La cuisine c'est simple - https://www.lacuisinecestsimple.com/