Ingrediënten (voor 4 personen) :

- 8 vellen cannelloni

- 400 g verse geitenkaas

- 200 g ricotta

- 25 g tartufata

- 200 g verse erwtjes

- Zout en peper

- 1 sjalot

- 2 dl witte wijn

- 4 dl room

- Bieslook

 

Bereiding :

1. Kook de cannelloni 1 minuut in gezouten water en spoel ze onder koud water.

2. De vulling : vermeng de geitenkaas met de ricotta en de tartufata. Breng op smaak met peper en zout.

3. De espuma : blancheer de erwten in kokend gezouten water. Giet af, voeg 2 dl room toe en kruid met peper en zout. Mix, duw door de puntzeef en giet in een sifon.

4. De saus : hak de sjalot fijn, doe in een pannetje met de witte wijn en laat op een zacht vuurtje sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vul de cannelloni, leg ze in een ovenschaal, overgiet met de saus en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

6. Schep op een bord, vergezeld van de espuma, en versier met fijngehakte bieslook.

 

  • Welke wijn bij geitenkaas ?

    Liever wit dan rood, want de tannines van rode wijn botsen met de textuur en het zout van de kaas. Serveer bij een frisse geitenkaas een lichtere wijn zoals een sauvignon de Touraine. Bij een rijpere geitenkaas past dan weer een sterkere en meer aromatische wijn, zoals een Pouilly-Fumé. Kwestie van de krachten in evenwicht te houden !