Charcuterie staat voor producten die met vlees worden bereid, ook wel 'fijne vleeswaren' genoemd.  Het is een vak met vaste, precieze regels die alle charcutiers volgen.  De charcutiers van Rob zijn trots op hun beroep. Hun overheerlijke producten smaken naar gezelligheid, delen en plezier! 

jambonOnze charcuterie smaakt heerlijk authentiek.

Robs artisanale charcuterie wordt in ons eigen atelier geproduceerd, volgens meer dan 50 jaar oude recepten. Onze productchef Geert Erard waakt er samen met Michel, Patrick en Ludovic over dat deze recepten nauwgezet worden gevolgd.

Deze meesters in het bereiden van traditionele charcuterie nemen de nodige tijd voor hun producten!

  • 5 dagen voor de gekookte ham.
  • 3 dagen voor de meeste van onze huisbereide patés.
  • 4 dagen voor de pastrami van onze chef. 

Onze charcutiers kiezen zelf de allerbeste grondstoffen uit en gebruiken precies de juiste hoeveelheid van onze eigen kruidenmengeling.

Geen bewaarmiddelen of kleurstoffen!

De enorme rijkdom aan smaken wordt door de industrialisatie steeds meer afgevlakt en veel producenten grijpen naar kunstmatige kleurstoffen, bewaarmiddelen, smaakversterkers en andere additieven. Bij Rob pakken we het anders aan: wij staan erop uitsluitend artisanale producten boordevol smaak te bieden.

Een schat aan streekproducten en tradities.

Frankrijk mag dan wel het land van de charcuterie zijn, in nog heel wat andere landen ontdek je een ongelooflijk palet aan smakelijke producten. En overal vind je wel unieke streekproducten. 

Rob neemt je mee op reis en laat je genieten van de meest uiteenlopende specialiteiten van bij ons en uit het buitenland. Sommige zijn huisbereid, andere kopen we bij zorgvuldig geselecteerde artisanale producenten.


Op-en-top Belgische recepten, made by Rob!

Onze vakkennis breidt zich nog steeds uit. Al tien jaar lang verbeteren we onze recepten en innoveren we met meer smaken en authentieke producten. En dat alles met het grootste respect voor onze culinaire traditie.

---

Onze gekookte ham zonder toegevoegde nitrieten is de trots van onze charcutiers. Hun nieuwe bereidingsmethode geeft de Ardense varkensham een moderne toets en laat de smaken nog beter tot uiting komen.

Onze patés en terrines bereiden we al zolang onze winkel bestaat in ons eigen atelier.  Voortaan vind je ook konijnen- en boerenpaté in ons assortiment.

- Bij Rob bereiden we onze klassieke pensen volgens een traditioneel Belgisch recept. Voor onze nieuwe variant van Franse pens lieten we ons inspireren door een traditioneel Baskisch recept.

Kipkap, kalfskop en preskop hebben veel succes bij onze trouwe fijnproevers. Hiervoor gebruiken we huisbereide charcuteriebouillon (natuurlijke gelei), selecteren we alleen het meest kwaliteitsvolle kopvlees en stellen onze chef-koks de perfecte kruidenmengelingen samen.

De pastrami van Rob wordt gemaakt van buikvlees van het limousinrund. De zorgvuldig gekozen stukken vlees worden in een zoutoplossing gemarineerd, goed gekruid en dan langzaam op lage temperatuur gegaard. Daarna smeren we ze in met peper, koriander, rozemarijn en andere specerijen om ze licht in de oven te bakken. Voor onze kalkoenpastrami gebruiken we hetzelfde recept, maar dan met sappige kalkoenpoten.

---

Charcuteriespecialiteiten uit het buitenland

Van de smaken uit Frankrijk hebben we o.a. de ham van Auch uit Gascogne, de huisbereide patés van Teyssier, de worsten van Paul Mazeyrat uit Corrèze, verschillende soorten foie gras uit het zuidwesten en de gerookte eendenborst van Rougié geselecteerd.

Rechtstreeks uit Italië vind je bij ons de 24 maanden lang gerijpte parmaham van Sant Ilario, de sappige San Daniele-ham met roze peper uit Umbrië en natuurlijk ook het volledige assortiment rauwe ham van Dok Dall’Ava.

Laat je lekker verwennen door Spanje met onder meer de verfijnde producten van Bellota-Bellota®, zoals hun pata negra, lomo, lomito en chorizo. Ook de ham uit Trevelez en de beroemde serranoham zijn pure delicatessen.


charcuterie bellota bellota

Met de seizoenen mee!

Varkensvlees is de absolute ster van de charcuterie, maar ook rund, lam, wild, kip en eend (rauw of gekookt) smaken heerlijk in de meeste van deze voortreffelijke recepten.

Onze huisbereide producten volgen de seizoenen. Bij ons vind je bijvoorbeeld:

in de lente en zomer: Bretoense, Provençaalse en konijnenpaté en terrine van kip met citroen;

in de herfst en winter: paté van patrijs, everjong, haas of fazant en witte of zwarte kerstpensen.

 

Welk seizoen het ook is, bij Rob ontdek je in alle afdelingen de meest exclusieve producten, zowel in de winkel als in onze e-shop!