Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Chocoladetaart met frambozen
Ingrediënten (voor 12 personen):
Voor het zanddeeg:
- Zachte boter - 300 g
- Griessuiker - 150 g
- 2 eieren
- Zout - 4 g
- Bloem - 500 g
- Amandelpoeder - 75 g
Voor het chocoladebeslag:
- Melkchocolade - 225 g
- 3 eieren
- Griessuiker - 125 g
- 5 eierdooiers
- Gesmolten boter - 200 g
Om te dresseren:
- Een beetje gesmolten chocolade (zwart)
- Frambozen
- Poedersuiker
Bereiding:
Het zanddeeg:
- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker
- Voeg de eieren één per één toe en roer goed na elke toevoeging.
- Voeg nadien de bloem, het amandelpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag.
- Zet voor een 4-tal uren in de koelkast.
Het chocoladebeslag:
- Laat de chocolade au bain marie smelten. Voeg de hele eieren toe en meng alles zachtjes door elkaar.
- Neem een andere kom. Klop de eidooiers op met de suiker tot een ruban.
- Meng de 2 voorbereidingen goed door elkaar en voeg de gesmolten boter toe.
De taart dresseren
- Rol het zanddeeg uit en vorm er taartjes (of een grote taart) mee. Breng een fijn laagje gesmolten chocolade (zwarte) en voeg het chocoladebeslag.
- Bak de taart 22 min. in de oven op 170°.
- Laat de taartjes afkoelen. Versier met frambozen en bestrooi met een beetje bloemsuiker. .
Smakelijk!