Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Cupcakes voor mama!
Ingrediënten (voor 8 cupcakes):
Basis:
- Boter op kamertemperatuur - 60 g
- Suiker s2 - 225 g
- 1 vanillestokje
- Bloem - 145 g
- Baking powder - 10 g
- Natriumbicarbonaat - 5 g
- 1 snuifje zout
- 2 eieren
- Zure room - 75 g
- Zonnebloemolie - 60 ml
- Melk - 160 ml
Voor het glazuur van crème au beurre:
- Suiker - 100 g
- Suiker - +- 16 g
- Water - 1/3 dl
- 5 eigelen
- Boter - 330 g
Bereiding:
Basis:
- Meng alle vaste ingrediënten in een kom.
- Doe hetzelfde met de vloeibare ingrediënten.
- Meng de twee bereidingen.
- Verdeel het mengsel in de bakvormen.
- Laat de cupcakes 10 tot 15 minuten bakken op 170°.
Voor het glazuur van crème au beurre:
- Maak een siroop met de suiker en het water door ze op te warmen tot 118°.
- Klop de eigelen op met de 16 g suiker.
- Giet de siroop over de sabayon.
- Laat de bereiding afkoelen en voeg vervolgens stukjes boter toe.
- Garneer de cupcakes met het glazuur.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- recept
- wijn
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- vis
- vlees
- woluwe
- bier
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan