In Brussel bundelen twee vrienden hun talenten om ambachtelijke soepen en sauzen vol smaak te bereiden, waarin je de spirit van de echte 'Brusseleirs' en het beste van Italië proeft.


Chouke, aan tafel!

Men neme een Belgische kok met Italiaanse roots met de naam Angelo Russo, en een rasechte Brusseleir die naar de naam Wim Verschueren luistert. Zet ze achter het fornuis en laat hun lange vriendschap en vooral hun gedeelde liefde voor koken zachtjes opborrelen.

Wat krijg je? Heerlijke soepen en sauzen onder het merk Chouke, een knipoog naar de sympathieke en iconische spruitjes die Brussel op de wereldkaart hebben gezet.

Hun project is ambachtelijk, verantwoord en lokaal. Een prachtig voorbeeld van duurzaamheid dicht bij huis!

Eerst een kom soep…

Biologisch, gezond, lekker, royaal en ultravers. Het zijn prachtige complimenten voor een soep. Maar ze zijn stuk voor stuk terecht!

De soepen van Chouke staan garant voor rijke texturen, pure kleuren en een hartverwarmende versheid: maandag op het veld, woensdag in de pot, vrijdag in jouw kom!

Pompoen-kastanje, gekaramelliseerde ui, spliterwten-gerookt spek, zoete aardappelen-kokos-Thaise kerrie, tomaten-geroosterde amandelen… Het zijn heerlijke combinaties, zonder gluten of lactose.

... en dan een flinke schep pastasaus!

De pastasauzen van Chouke getuigen van dezelfde gulheid. Ze zitten barstensvol biologische ingrediënten van topkwaliteit!

Wodka-pancetta, tomaat-basilicum, gegrilde groenten, arrabiata, bolognese, puttanesca en salsiccia/venkelworst: elke saus neemt je mee naar de Italiaanse kindertijd van Angelo Russo.

Omdat ze zachtjes werden gepasteuriseerd voor ze in hun pot gingen, kun je ze tot 45 dagen bewaren in de koelkast.

 

Geef je soep een feestelijk tintje

In een feestelijk glaasje hebben de soepen van Chouke niet veel nodig om zich gastronomische allures aan te meten:

  • - een kaasstengel op de rand van je glaasje met soep van gekaramelliseerde ui;
  • - een parmezaanlolly bij de soep van tomaat met geroosterde amandelen;
  • - een minibrioche met foie gras bij de pompoen-kastanjesoep.