Terrines in bokalen hebben iets landelijks. Een ouderwetse charme die ons meteen zin geeft om een geruit picknickdeken uit te spreiden, een verse baguette in smakelijke stukken te scheuren, een flesje wijn open te trekken en in alle eenvoud van het leven te genieten.  Klinkt uitnodigend? Dan is Phil'Cuisine je op het lijf geschreven. De man achter dit merk is Philippe Devos, een kleine Ardense ambachtsman die gespecialiseerd is in conserven van vleesproducten zoals vanouds.


Lof voor eenvoudig, lekker eten

“Een goede maaltijd begint met goede ingrediënten”:  dat is het credo van Philippe Devos.  In zijn artisanale conservenbedrijf in Bastenaken bereidt hij eenvoudige recepten waarin hij het product zelf laat schitteren. Met veel culinaire knowhow en zonder toeters en bellen, gewoon zoals het is.

Het vlees in zijn bokalen – varken, wild en eend – behoudt zijn authentieke smaak, omdat Philippe alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt. Deze koopt hij bovendien het liefst bij lokale producenten.  De smaak wordt dus niet bezoedeld door additieven of kunstmatige kleurstoffen.

Bereid met een scheutje bier

Een van de grootste troeven van de traditionele patés, rillettes en konfijten van het artisanale merk? Bij de bereiding gebruikt Philippe Belgische kwaliteitsbieren.  Met de trappisten van Orval en Rochefort, de bieren van brouwerij A. Detrembleur en die van de brouwerij Brasserie des Fagnes tilt hij de smaken van zijn terrines naar een nog hoger niveau. Zo krijgen ze een vleugje extra karakter dat je nergens anders proeft!

Wildpaté met bosbessen, ganzenrillettes, zachte eendenpaté met trappist van Orval ... Wie van streekproducten houdt, valt vast als een blok voor Philippes bereidingen. Om mateloos van te genieten zoals jij het wilt: bij het aperitief op een vers sneetje hoevebrood, als voorgerecht op een bedje van sla met een cracker ...