Risotto, een italiaanse klassieker voor elk seizoen...

Ingrediënten per persoon:

  • Pietermanfilet - 160 g
  • Risottorijst - 50 g
  • Sjalot - 1 stuk
  • Gevogeltefond - 1 dl
  • Witte wijn - 1 dl
  • Water - 1 dl
  • Saffraan
  • Mascarpone - 1 eetlepel
  • Gekonfijte (of half gedroogde) tomaten - 2 stuks
  • Gevulde artisjok - 1 stuk
  • Olijfolie - 20 ml
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding:

  1. Maak de pieterman schoon. Fileer hem en verwijder de graten. 
  2. Hak de sjalot fijn en laat hem bruinen in een eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe, braad die even aan en blus met witte wijn. Giet de gevogeltefond en het water erbij.
  3. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten koken en schep regelmatig om. Besprenkel op het einde met saffraan. Voeg wat Parmezaanse kaas en een eetlepel mascarpone toe. Breng op smaak.
  4. Bestrooi de vis met zout en peper, rol de filet rond de rijst en zet hem voor 5 minuten in de oven op 180°C.
  5. Leg de filetrol in een diep bord en garneer met gekonfijte tomaten, de gevulde artisjok, een schilfer Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie.