Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Tian met filet pur van hinde
Ingrediënten (voor 6 personen)
- Hindefilet van 1,2kg
- Geklaarde boter
- 1 knolselderij
- 3 appels
- Veenbessenkonfijt
- Poivradesaus van Rob
Bereiding
1. Breng een hindefilet van 1,2 kg op smaak met pepper en zout. Laat aan elke kant 2 minuten bruinen in geklaarde boter en zet opzij.
2. Schil 1 knolselderij en snijd in schijfjes van ½ cm, kruid en bak 20 minuten in een oven van 170°C, met een beetje geklaarde boter erover.
3. Schil 3 appels en snijd in schijfjes van ½ cm, stoof op middelhoog vuur aan in geklaarde boter.
4. Snijd de hindefilet in sneetjes van 1 cm dikte. Leg in de dresseerring 1 schijfje knolselder, een stukje hindefilet en appel, 1 lepel veenbessenkonfijt en herhaal. Zet opzij in de koelkast.
5. Haal het gerecht een half uur op voorhand uit de koelkast en stop 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
6. Schik op een bord en besprenkel met warme poivradesaus van Rob.