Ingrediënten:

  • Grijze dorade - 4 filets
  • Bloemkool - enkele roosjes
  • Gerookte olijfolie
  • Espelettepeper
  • Zout

Voor de risotto met chorizo :

  • Risottorijst - 120 g
  • Sjalot - 1 stuk
  • Chorizo - ½ stuk
  • Witte wijn - 2 dl
  • Kippenbouillon - 2 dl
  • Parmezaanse kaas - 40 g

Bereiding:

  1. Bestrijk de doradefilets met gerookte olijfolie en kruid ze met Espelettepeper. Leg ze daarna opzij.

  2. Snipper de sjalot en bak hem even in een pan (met antiaanbaklaag of dikke bodem) met een eetlepel olie.

  3. Voeg de risottorijst toe, roer goed om en laat 30 seconden bakken.

  4. Voeg de rauwe, in kleine stukjes gesneden chorizo toe, giet de witte wijn erbij en laat inkoken.

  5. Giet er geleidelijk de kippenbouillon bij en laat 15 tot 20 minuten op een laag vuurtje garen terwijl u blijft roeren.

  6. Zet het vuur uit, voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak.

  7. Leg de visfilets op de huid en bak ze 2 minuten lang à la plancha.

  8. Schik de gegrilde visfilets met risotto op een bord, garneer met geraspte rauwe bloemkool en dien op.