Ingrediënten (voor 4 personen)

- 8 heirloomtomaten

- 200 g de quinoa

- 1 tl groentebouillon

- 2 sjalotten

- 1/2 kleine courgette (150 g)

- olijfolie

- 2 teentjes knoflook

- piment d’Espelette

- tijm

- bosje platte peterselie

- 10 olijven (Kalamata)

- 100 g feta

- fleur de sel

- peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Kook de quinoa in water (tweemaal het volume van de quinoa), samen met de groentebouillon. Giet af en zet opzij in een kom.

3. Snij intussen de hoedjes van de tomaten, maak ze leeg en zet ze op een ingevette bakplaat.

4. Stoof de fijngesnipperde sjalotten goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie, samen met de tijm, de piment d’Espelette en de in kleine blokjes gesneden courgette. Zodra de groenten goudbruin gebakken zijn, voeg je de geperste knoflook toe en laat je alles nog 1 tot 2 minuten sudderen.

5. Meng dit geheel met de quinoa, de fijngesnipperde platte peterselie, de ontpitte en in stukjes gesneden olijven, de uitgelekte feta, een scheutje olie en peper en zout naar smaak.

6. Vul de tomaten met het mengsel en zet de hoedjes er weer op. Als er nog vulling over is, leg je deze op de bodem van de bakplaat. Werk af met een scheutje olijfolie en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

 

Tip
Met het vruchtvlees van de tomaten maak je een lekkere soep! Doe er een paprika, twee sjalotten, knoflook, de rest van de courgette en tomatenpuree bij. Zet alles onder water en kruid naar smaak.