Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Het weideseizoen is in zicht
Eens de mooie lentedagen terugkeren, kunnen we ons verheugen op de start van het lamsseizoen. Ons vlees is afkomstig van de meest uitzonderlijke rassen en weiden en wordt zorgvuldig geselecteerd bij kleine fokkers, met wie we allemaal een goede band hebben. Bij ons vindt u het hele jaar lang een mooi aanbod lamsvlees...en natuurlijk een exclusieve aanbieding van 15 t.e.m 20 april 2025 om Pasen te vieren.
LAMSVLEES UIT VERSCHILLENDE TERROIRS VOOR PASEN |
Bio melklam uit de Aveyron |
LAMSBEREIDINGEN VOOR PASEN |
* Ontbeend gebraad van melklamsfilet, met boter met knoflook, rozemarijn en tijm |
EXCLUSIVITEITEN VOOR PASEN |
Rundvlees Fin Gras du Mézenc |
EEN FRANSE EXCLUSIVITEIT, EEN CONCURRENT VAN HET KOBE-RUNDVLEES ?
Zeer gegeerd als Paasmaaltijd, het rundvlees 'Fin Gras du Mézenc' is een seizoensvlees enkel verkrijgbaar tussen februari en eind mei bij ambachtelijke slagers.
De belangrijkste kenmerken ? Een prachtige purperrode kleur, een smeltende malsheid, een ongeëvenaarde marmering en een rijke smaak verkregen dankzij het hooi van de Mézenc-weiden.
Zijn uitmuntende kwaliteit bezorgde het vlees een AOP (BOB) in 2013 met strikte regels voor het fokken en slachten van ‘Fin Gras du Mézenc’: afgebakend productiegebied, 100% lokaal voer, minimale rijpingstijd…
Wist je dat ‘Fin Gras de Mézenc’ geen runderras is ? De naam verwijst naar een traditionele lokale fokkerijtraditie van vaarzen en ossen op de hoogvlakten van het Massief van Mézenc (tussen de Haute-Loire en de Ardèche). In de lente en zomer laten de boeren hun vee grazen op de groene bergweiden op min. 1100 hoogte. Tijdens de winterse dagen worden de dieren vetgemest met het berghooi. Het geheime ingrediënt? De rijkdom van de flora van de weiden, waaronder de cistre (ook wel bergvenkel genoemd), die het vlees zijn typische smaak geeft.
Waarom dan een Paastraditie ? Nadat de dieren tijdens de winter vetgemest werden, werden ze verkocht op de markten tijdens de Paasperiode.
BIOLOGISCH HOEVEZUIGLAM EN ‘LAITON’ MELKLAM UIT AVEYRON VAN GREFFEUILLE
Onze kleinschalige lamsfokker Greffeuille is gepassioneerd door de smaak van zijn producten. Alleen perfectie is goed genoeg voor hem. Zijn lammetjes worden gefokt in schapenstallen volgens een vast verankerde, natuurlijke lokale traditie. Ze zijn echt gelukkig in hun weide.
De bio-melklammetjes worden tot 1-1,5 maand gezoogd door hun moeder. Ook de ooien zelf voldoen natuurlijk aan alle eisen van de biologische veeteelt, met aandacht voor het natuurlijke evenwicht.
De ‘Allaiton’ Greffeuille lammen worden 3 tot 4 maanden oud en worden bijna exlcusief gevoed met de rijke melk van hun moeder. Tijdens hun leven worden ze verzorgd volgens dezelfde tradities en met de uitgebreide vakkennis van de ambachtslieden uit Aveyron. Het vlees is lichtroos met een milde doch delicate smaak.
Gebraden, gegrild of gesmoord: elk product is uitzonderlijk en heeft een finesse, zachtheid en smaaknuances die ongeëvenaard zijn.
De grote chefs die dit vlees bereiden, raden u aan het vlees eerst kort in de pan te bakken voor u het in de oven zet. Nadien laat u het 10 minuten rusten om het te ‘pocheren’ onder een vel aluminiumfolie voor u het vlees serveert.
Wens je een stukje lamsvlees te bestellen? Geef jouw bestelling best rechstreeks door aan Jérôme en zijn team aan hun toonbank of telefonisch op dit nummer: 02 / 761.01.86. Zo ben je zeker om alles te krijgen wanneer je het wenst. |