Als we het hebben over de beste mozzarella, burrata en stracciatella, dan komt ook het verhaal van de familie Buonsenso aan bod. Een naam die ‘gezond verstand’ betekent: een goed teken als uw beroep erin bestaat de meest uitgelezen producten te kiezen!

In de jaren 1960 begon Francesco Buonsenso de mooie Italiaanse culinaire tradities te delen in België, samen met zijn echtgenote Paula. En hun passie zwakte nooit af. Vandaag dragen hun dochters Emmanuela en Antonella die passie uit. Met dezelfde dynamiek, en vooral dezelfde deskundigheid, bieden zij u uitzonderlijke kazen aan!

Zelfbediening (in onze winkel in Woluwe):

Mozzarella di Buffala Sori (ook op de e-shop)

Deze kaas, door de Italianen ‘het witte goud’ genoemd, wordt geproduceerd in Campanië en geniet van een AOC die borg staat voor een traditionele artisanale vervaardiging met melk van buffelkoeien die worden gekweekt  in halve vrijheid.

Met zijn romige kern, zijn frisse geur en zijn zachte smaak is deze sneeuwwitte mozzarella gewoonweg niet te vergelijken met wat u doorgaans elders vindt.

Burrata di Buffala Artigiana (ook op de e-shop)

De room in de kern van deze mozzarella met buffelmelk loopt heerlijk uit als u de bol doorsnijdt. Deze mozzarella, met de hand gevuld volgens de oude tradities van Puglia, combineert alle smaken van de melk uit deze streek.

Stracciatella di Burrata 

Dit is de ‘crème de la crème’! De kern van de burrata wordt in zeer fijne draadjes gescheurd en gemengd met smeuïge room. Een ware lekkernij in combinatie met lekkere gebakken groentjes (courgettes, aubergines, paprika’s, ...).

Mozzarella, burrata en stracciatella zijn de zomerkazen bij uitstek!

Eet ze zeer vers en natuurlijk met een scheutje olijfolie, fleur de sel en wat peper. Op een stuk geroosterd brood bij het aperitief, in een salade met tomaten en basilicum, op een pizza of bij pasta.


verre de vinTIPS VAN ONZE KELDERMEESTERS

Château La Tour de l’Evêque - Côtes de Provence Wit 2015 - 75 cl

Château La Tour de l’Evêque «Pétale de Rose» - Côtes de Provence Rosé 2016 - 75 cl