Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Lozère lamsgebraad met actieve kool
07 Mar 2019
Ingrediënten voor 4 personen :
- 720 g tot 800 g gebraad van lamsfilet
- 10 g poeder van actieve kool
- Korst van geitenkaas: 50 g boter, 50 g paneermeel, 1 stukje verse geitenkaas, 1 takje tijm
- 4 dl lamsfond
- 100 g geklaarde boter (of ghee)
- 8 stuks groene asperges
- 8 stuks morieljes
- Zout en peper
Bereiding :
- Knoop het lamsgebraad vast, kruid het en wrijf het in met actieve kool. Zet 2.30 uur in de oven op 62 °C.
- Bereid intussen de korst van geitenkaas voor: smelt de boter en voeg het paneermeel, de verse geitenkaas en de tijm toe. Meng goed en kruid af. Rol het mengsel plat tussen 2 laagjes plastic folie of bakpapier en laat rusten in de koelkast.
- Bak de geschilde asperges 3 minuten lang in een beetje geklaarde boter. Voeg er de morieljes bij en laat 1 aan 2 minuutjes verder bakken.
- Aan het einde van de gaartijd van het lamsgebraad kleurt u het op een hoog vuur in de geklaarde boter.
- Leg de kaaskorst over het lamsgebraad en zet 2 minuten lang onder de grill of gebruik een keukenbrander.
- Snij het vlees en werk de borden af met de opgewarmde lamsfond, de asperges en de morieljes.