Iedereen kent de Zwitsers als echte fijnproevers. Ze blinken uit in chocolade, kaasfondue en uitaard ook raclette. Gelukkig hoeft u niet helemaal naar Zwitserland af te zakken om een uitstekende raclettekaas te proeven. Bij Rob vindt u nu een aantal schitterende raclettekazen, zorgvuldig uitgekozen door Vom Chäser. Loopt het water u al in de mond?


Kaas met een verhaal

Vom Chäser werkt nauw samen met kleine dorpskaasmakers. Elk Zwitserse regio heeft namelijk zijn eigen karakteristieken en specialiteiten. Dat geeft elke kaas zijn eigen persoonlijkheid en verhaal. Het bewaren van deze tradities is de prioriteit bij Vom Chäser. Voor Rob is het een echt plezier dit te mogen delen met u.

Gaat u voor de gekende klassieke Zwitserse raclettekaas? Een volle romige smaak die iedereen kan smaken. Vom Chäser brengt daarnaast een eigen recept mee, een raclettekaas met een rijping van 6 tot 8 maanden. Een kaas met dezelfde romigheid, maar net wat meer karakter.  

Of wat dacht u van een een gerookte raclette? In de authentieke rokerij van een Zwitserse dopsslagerij krijgt deze kaas zijn uitzonderlijke aroma.


Authentieke smaken

Wilt u uw gasten tijdens een gezellige racletteavond net wat meer variatie voorschotelen? Bij Rob vind u ook raclette met truffel, een klassieke raclettekaas met subtiele stukjes Italiaanse truffel ... De liefhebbers van truffel weten dat dit een gouden combinatie is.

Ook peper kan een raclettekaas naar een hoger niveau tillen.  Bij Vom Chäser hebben ze dit goed begrepen. Zijn raclette ‘du glacier’ is alvast een echte aanrader. De koeien die de melk voor deze kaas leveren, grazen op de weilanden rond de Zwitserse Eigergletsjer. Samen met de subtiele toetsen van peper, vindt u in deze kaas die typische terroir van de Alpen terug.


Raclette met pit

Als het allemaal nog wat pittiger mag, ga dan voor de ‘Diabolo’ raclettekaas, een stevige pikante raclette met toevoegingen van Pepperoni, zwarte peper en andere kruiden. De kaasmakers volgen een onovertroffen oud recept!

De liefhebbers van blauwe kaas blijven bij Rob ook niet op hun honger zitten. De blauwe raclette van Vom Chäser krijgt na twee maanden rijping een inspuiting van blauwe schimmel. Nadien wordt de kaas ingepakt en krijgt hij nog eens vier maanden rijping in een authentieke grot. Voor wat meer temperament en cachet op uw gourmetstel is dit een uitstekende keuze.

Tot slot stellen we u de rauwmelkse raclette Heida voor, een kaas met een volle en romige smaak.


Gezelligheid verzekerd

Voor een perfecte racletteavond vergeet u de de aardappelen, augurken en zilvertuitjes niet ! Die zorgen voor wat meer balans. Ook een frisse salade of knapperig brood laat de kazen prima tot zijn recht komen. Met een lekker flesje witte droge wijn bent u helemaal klaar voor een gezellige winteravond.


Te verkrijgen in onze winkel te Woluwe.

Hieronder vindt u eveneens een aantal raclette kazen in onze e-shop.