Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 piepkuikens
  • 1 bundel jonge raapjes
  • 1 bundel witte asperges
  • 1 bundel mini groene asperges
  • 8 jonge worteltjes
  • Wat verse erwtjes Verse kruiden zoals dragon, peterselie, dille, tijm en bloedzuring
  • 1 rode paprika
  • Peper en zout
  • Theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 sjalot
  • Klontje boter
  • 300 ml room

Bereiding

  1. Kruid de piepkuikens van binnen en van buiten met peper en zout en eventueel een beetje paprikapoeder. Vul de kuikens op met rijkelijk veel tuinkruiden. Plaats ze op een hete barbecue met gesloten deksel. Ze vullen ongeveer na een half uurtje klaar zijn.
  2. Schil de witte asperges, schil de wortelen, doe de raapjes in stukjes. Pocheer nu kort de groentjes tot ze beetgaar zijn.
  3. Doe een klontje boter in een pannetje en laat de groentjes zachtjes in de boter glijden. Kruid met peper en zout.
  4. Schil en ontpit de paprika en pel de sjalot en snij in stukken. Doe wat boter in een pannetje en stoof de paprika en sjalot tot ze helemaal zacht zijn. Voeg de room toe en mix de saus. Zeef en kruid met peper en zout en de gerookte paprikapoeder. Schuim op met de staafmixer.

Recept van 2BelgianFoodies