Ingrediënten (voor 2 - 3 bowls)

  • 250 gr sushirijst
  • 3,5 el rijstazijn
  • 2 el suiker
  • Snuf zout
  • 1 grote avocado
  • 1 grote rijpe mango
  • 250 gr verse zalm (of tonijn)
  • Hoeveelheid wakame (zeewiersalade) naar smaak
  • 150 gram edamame (sojaboontjes)
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Sriracha
  • Mayonaise

 

Bereiding

  1. Kook de sushirijst gaar in 400 ml. water. Maak intussen de dressing voor de rijst door de rijstazijn te verwarmen in een pannetje en er de suiker en het zout in te laten oplossen. Voeg dit mengsel toe aan de gare rijst en laat dit volledig afkoelen.
  2. Snij intussen de avocado, de mango en zalm in gelijkmatige blokjes.
  3. Eens de rijst afgekoeld is, bedek er de bodem van de serveerkommetjes volledig mee.
  4. Schik hierboven de zalm, avocado, mango en edamame in ongeveer gelijke delen. Voeg in het midden van de kom een toefje wakame toe, dit geeft de perfecte smaakafwisseling.
  5. Werk af met sriracha mayonaise (spicy!) naar smaak. Deze saus kocht ik kant en klaar maar je kan dit makkelijk zelf maken door gewone mayonaise te mengen met sirachasaus, de verhoudingen mag je zelf kiezen. Ook een andere hot sauce past perfect bij een poke-bowl maar evengoed een sausje op basis van tahini!
  6. Tot slot kan je nog wat zwarte (of blanke) sesamzaadjes over de bowl strooien om af te werken maar gebakken uitjes zullen hier zeker ook heel goed bij passen.

Recette de Cuisine Gantoise