Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g octopus
  • 1 ui
  • 4 blaadjes laurier
  • 600 g krielaardappelen
  • 6 paprika’s in verschillende kleuren
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl pikante paprika
  • 1 tl zachte paprika
  • 4 el olijfolie
  • Fleur de sel

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in dikke schijven.
  2. Dompel de octopus (vooraf schoongemaakt door je visboer) onder in een pot met licht kokend water, samen met de ui en de laurierblaadjes. Kook de octopus 30 tot 35 minuten, totdat je gemakkelijk met een mes erin kunt prikken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Spoel ondertussen de krielaardappelen en de paprika's. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de aardappelen in plakjes.
  5. Leg de paprika's en de aardappelen in een ovenschaal. Doe er 2 el olijfolie en de Provençaalse kruiden bij. Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  6. Zodra de octopus gaar is, laat je hem goed uitlekken. Snijd hem dan in kleine stukjes van 2 cm. Bak de stukjes octopus in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met fijngehakte knoflook, paprikapoeder en fleur de sel.
  7. Leg de paprika's eerst op het bord en dan de aardappelen en de octopus erbovenop. Serveer met een heerlijk glas sangria of tomatensap met tabasco.

Recept van Cuisine Vivante