Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 volledige filets riddervis, ontveld
  • 1 eetlepel honing ‘Rob’ van ons dak
  • 4 sjalotten ‘cuisse de poulet’ (langwerpig)
  • 8 kleine rode uien
  • ½ liter rode wijn ‘Rob’, ‘Echologique’ Côte du Rhône
  • Tijm en laurier
  • Peper mignonette (grof gemalen)
  • 4 kookvaste aardappelen
  • 4 bladeren boerenkool (gekrulde kool)
  • Geklaarde boter
  • Blauw Perzisch zout en zwarte Sarawak peper

Bereiding :

  1. De sjalotten en rode uien schillen en in 2 snijden. Laten zweten in een pan met een klontje geklaarde boter. Tijm, laurier en grof gemalen peper toevoegen.
  2. Nadien honing toevoegen, laten smelten en de rode wijn toevoegen. Op laag vuur laten staan tot de sjalotten gaar zijn en de wijn gereduceerd is.
  3. De riddervis op 50°C gedurende 30 minuten in een oven met draaiende ventilator garen, nadien op smaak brengen.
  4. De aardappelen in vormen van fleskurken snijden en ze in de pan koken in gezouten water en een nootje boter. Laten koken tot volledige evaporatie van het water.
  5. De boerenkoolbladeren wassen en ze kort bakken in de pan met een klontje geklaarde boter, op smaak brengen. Afwerken.