Ingrediënten (voor 4 personen)

- 400 g spaghetti

- 2 teentjes knoflook

- Een twintigtal olijven (zwart of paars)

- 2 el kappertjes

- 70 g ansjovis in olie

- 700 g gepelde tomaten in blik/bokaal

- 1 el tomatenconcentraat

- 1 snuifje rode chilivlokken

- Oregano

- Peper van de molen

- Verse basilicum

- Olijfolie

Bereiding

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.

2. Giet ondertussen een scheutje olijfolie in een sauteerpan en fruit de chilivlokken, de fijngehakte lookteentjes, de ansjovis, de kappertjes en de helft van de ontpitte en fijngehakte olijven.

3. Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten, de oregano, het tomatenconcentraat en een kleine pollepel kookvocht van de pasta toe. Laat even sudderen.

4. Voeg de pasta een minuut voor het einde van de gaartijd toe aan de saus, samen met een pollepel van het kookvocht. Laat nog 1 tot 2 minuten garen terwijl je alles goed mengt. Werk af met peper van de molen en een scheutje olijfolie.

5. Dien op in diepe borden met de rest van de olijven en de verse basilicum.


Recept van Stoemp it Up - http://stoempitup.com/