Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Spongecakeje van Thaise basilicum
Materiaal
- 1 Espumafles
- 1 Blender
Ingrediënten
Voor het spongecakeje van Thaise basilicum:
- 40 g amandelmeel
- 1 g zout
- 15 g bloem
- 140 g eiwit
- 1/2 bosje Thaise basilicum
- 30 g eidooier
Voor de tom kha kai basis:
- 300 g kippenbouillon
- 1 stengel citroengras
- 1/4 rode peper
- 2 kaffirblaadjes
- 200 g kokosroom
Voor de gel van tom kha kai:
- 3 dl tom kha kai basis
- 3 g agar agar
Voor de gemarineerde zalm:
- 3 el dashi
- 1 el sushiazijn
- 3 el sojasaus
- 1 tl gembersap
- 1/2 limoen, het sap
- 15 g zalm, in dunne plakjes
Voor het krokante bietengarnituur:
- 50 g boter
- 50 g eiwit
- 25 g suiker
- 45 g bloem
- 10 g rode bietenpoeder
- Zout
Voor de afwerking:
- Flower Party Mix
- Eetbare viooltjes
Voorbereiding
Voor het spongecakeje van Thaise basilicum
Draai de ingrediënten fijn in een blender. Wrijf het mengsel door een zeef. Giet dit in een espumafles en draai hier 2 patronen op. Schud goed.
Spuit in een papieren bekertje en zet voor ca. 30 à 40 sec in de microgolfoven op 1000 watt tot er een cakeje ontstaat. Laat het bekertje afkoelen en haal het cakeje er uit.
Voor de tom kha kai basis
Laat de ingrediënten samen inkoken tot 3 dl.
Voor de gel van tom kha kai
Breng de tom kha kai aan de kook en roer er de agar agar kort doorheen. Stort in een bak laat afkoelen in de koelkast. Wanneer de massa is opgesteven, draai je die in de blender tot een gladde gel. Schep in een spuitzakje.
Voor de gemarineerde zalm
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Marineer de zalm voor ca. 1 uur in de marinade.
Voor het krokante bietengarnituur
Smelt de boter samen met de suiker. Meng de rest van de ingrediënten door elkaar in een kom. Giet de gesmolten boter en suiker erbij.
Breng op smaak met zout. Laat het mengsel afkoelen en smeer het op een siliconen mat. Bak af voor ca. 6 min op 160° C en laat afkoelen.
Voor de afwerking
Leg een stukje cake op een bordje. Spuit daar wat van de tom kha kai gel op. Leg er een stukje gemarineerde zalm op. Garneer met cress en/of een bloemetje en het bietenkrokantje.