Ingrediënten (voor 2 toasts)

  • 2 dikke sneden notenbrood
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Teentje look
  • 10-tal gemengde kerstomaatjes
  • Verse kaas
  • Gedroogde oregano
  • Grof zout
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Bereiding :

  1. Doe de tomaatjes in een ovenschotel, overgiet ruim met olijfolie en kruid met grof zout, wat gemalen zwarte peper en de oregano. Snij de basilicumblaadjes fijn en meng ze onder de tomaatjes. Zet ze gedurende een 10-tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°.
  2. Sprenkel intussen wat olijfolie over de sneden brood, wrijf ze in met een teentje look en rooster ze in de toaster.
  3. Zorg dat de tomaatjes mooi zacht worden maar hou ze in de gaten zodat het geen moes wordt. Let op de eerste barstjes in de pel om ze uit de oven te halen.
  4. Als de toaster zijn werk heeft gedaan, smeer het brood in met een royale laag platte kaas en dresseer daarop de kerstomaatjes. Druppel nog wat extra olijfolie over de toastjes en kruid af met nog wat zout en zwarte peper.

Recept van Cuisine Gantoise