Ingredienten per persoon:

  • Filets van een grote tong - 2
  • Snoekfilet - 50 g
  • Verse room - 1 dl
  • Gemengde champignons - 100 g
  • Sjalotjes - 2
  • Witloof - 1
  • Tomaat in stukjes - 1
  • Bieslook

Voor de saus:

  • Botersaus - 1 dl
  • Sjalot, ciderazijn en witte wijn gemonteerd met boter

Voor het parmezaankoekje:

  • 50 g boter, 70 g paneermeel, 10 g parmezaan
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Soufflé : snijd de schoongemaakte champignons, hak de sjalot en fruit alles in een pan op een hevig vuur. Meng de gehakte snoekfilet met de verse room en de champignons. Vul de opgerolde tongfilets met deze bereiding en stoom ze 15 minuten op 80°C.
  2. Botersaus : giet 1/3 ciderazijn en 2/3 witte wijn in een pannetje en voeg er een sjalot aan toe. Monteer deze reductie aan de zijkant van het vuur met boter en breng op smaak met zout en peper. Garneer met gehakte bieslook en stukjes tomaat. Zet opzij.
  3. Knapperig parmezaankoekje : maak de boter zacht met een vork en voeg er het paneermeel en de geraspte parmezaan aan toe. Spreid uit op een bakplaat in de vorm van een koekje.
  4. Dresseer in een diep bord. Leg eerst de tong en dan het parmezaankoekje op het bord en laat enkele minuten gratineren zodat het koekje knapperig wordt. Overgiet met botersaus en garneer met gestoofd witloof en enkele champignons.

 

Wijnsuggesties: