Wijnworkshops, maar dan net even anders.

Ga mee op ontdekkingstocht in de wonderlijke wereld van wijn en leer alles (of bijna) over wijnboeren en hun wijngaarden. Het concept van de wijncursussen bij Rob is exclusief: tijdens elke sessie openen we absolute topflessen, die we samen met een of twee perfect bijpassende ingrediënten degusteren. Zo wordt elke sessie een ultieme smaakbeleving.

Ontdek de wijnwereld samen met ons topduo: onze keldermeester Julien Depaepe en zijn voorganger, Jérémie Claes! Het belooft een knallende ervaring te worden!

 Ontdek het programma:

Dit jaar nemen Julien Depaepe en Jérémie Claes u mee op een verrassende, fascinerende reis door de wereld van de wijn. Tijdens deze cursus leert u alles over verschillende, soms onbekende aspecten van wijn.

19/02/2019: Kleine appellations, grote wijnboeren

Niet alle topwijnen komen uit prestigieuze wijnregio's. Het bewijs daarvan? Dat proeft u bij ons!

19/03/2019 : Wijnen uit de regio rond Middellandse zee

Van de Provence tot Marokko, van Italië tot Griekenland, van Spanje tot Libanon: we nemen u mee op reis langs de kusten van Mare Nostrum.

23/04/2019: De lievelingswijnen van onze wijnspecialisten

Waar het hart van vol is ... Die avond verwennen onze keldermeesters u met hun favoriete wijnen.

21/05/2019: New World/Old World

Een blinde test, druivenras tegen druivenras, Nieuwe Wereld versus Europa!

18/06/2019: Over kwalitatieve rosé wijnen

Tavel, Bandol of Palette: sommige roséwijnen moeten niet onderdoen voor de grootste klassewijnen. Schuif alle vooroordelen aan de kant en kom zelf proeven!

17/09/2019: Rock 'n Roll wijnen

Verrassende assemblages, atypische vinificatie: deze wijnboeren laten hun creativiteit de vrije loop. Het resultaat? Dat moet u echt zelf ontdekken. Let's rock!

15/10/2019 : Kies uw feestwijnen

En tot slot: wat drinkt u nu het best bij kreeft? Of bij foie gras? In een gezellige sfeer leggen we alles tot in de puntjes uit. 


Helaas, onze wijnateliers van 2018 zijn volzet.


Twee experts leiden uw lessen in goede banen


Julien Depaepe

Sinds kort is Julien aan het hoofd van Rob The Cellar. Nadat hij zijn diploma van sommelier en van het WSET behaalde is hij aan de slag geweest tijdens een paar jaren bij een grote Belgische wijnimportateur.

Zou hij één aspect van zijn passie voor wijnen en spirits moeten kiezen, Julien zou gaan voor het uitlichten van de onbekende facetten van deze fascinerende wereld.


Jérémie Claes

Samen met Marc Roisin heeft hij Halvenhalf gesticht, een concept waar ze ‘sharing moments’ en workshops rond wijn en gastronomie organiseren. Voordien is hij 5 jaar aan het hoofd van Rob The Cellar geweest, maar was al sinds 2004 wijndeskundige. Deze leerling van Eric Boschman verzamelde een bijzonder grote selectie wijnen die hun terroir alle eer aandoen. Van elke appellation heeft hij bovendien de allerbeste flessen in huis.  


Hebt u nog vragen ? julien_depaepe@rob-brussels.be

Inschrijvings- en betalingsmodaliteiten


3 verres à vins

Over de wijncursussen van Rob

In 2019 worden de wijncursussen van Rob verdeeld over zeven modules, voor een totaalprijs van € 490. De lessen lopen van februari tot oktober (met een pauze in juli en augustus) en vinden plaats telkens op een dinsdagavond van 19 u. tot 21.30 u. in het Rob restaurant. De workshops worden enkel in het Frans gegeven en er is plaats voor maximaal 18 deelnemers.

IK SCHRIJF ME IN