Daar is de zomer weer! Tijd om een flesje te kraken in goed gezelschap! Verbluf uw vrienden tot 4 juli met onze 'Wijnen voor onder vrienden' en vriendinnen. Deze voornamelijk natuurlijke wijnen zijn origineel en licht en haalt u voor verwenprijzen in huis. Onze keldermeesters kozen hun favoriete flessen en beats uit voor een gezellig avondje onder vrienden.


St. Laurent voor Vincent - Puszta Libre! 2021, Claus Preisinger

Deze robijnwijn komt recht uit het Oostenrijkse Burgenland, waar Claus Preisinger zijn bovennatuurlijke krachten uitoefent. Het mengsel van zweigelt en st. Laurent wordt gevinifieerd door koolzuurmaceratie, een typisch gistingsproces voor beaujolais dat resulteert in soepele en erg fruitige wijnen. Puszta Libre! is expressief met toetsen van gekruid rood en zwart fruit, een ronde aanzet en een evenwichtige afdronk. Het is een frisse, licht verteerbare wijn om koud te serveren, aldus het advies van de wijnbouwer himself.

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Pierpoljak, Pierpoljak.

Verwenprijs : 13,70€.

Het glas van Nicolas: Les Filles d'Amàlia 'Les Prunes', Blanc de Mandó 2020, Celler Del Roure

Deze ‘blanc de noirs’ is een eerbetoon van Pablo Calatayud aan zijn moeder (Amàlia) en zijn zussen. Een karaktervolle wijn met rosé-allures. De witte wijn, gemaakt van rode druiven (100 % mandó), is in kruiken gerijpt. De cuvee dankt zijn naam aan de neus van rode pruimen uit Levante. In de mond is de wijn fris en zurig, tussen appelen en bloemen. Een wijn met een complex resultaat, maar die gemakkelijk drinkt.

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Belle, Archi.

Verwenprijs : 14,35€.

Davids drank: El Oso y la Alemana blanco 2020, Máquina & Tabla

Hablarás español met deze wijn met 'macération pelliculaire' (inweking van de schil) van het familiedomein Máquina & Tabla in Toro. Een biodynamische parel geïnspireerd door een trip naar Berlijn. De manuele oogst, de zacht geperste druiven en de eigen gist zorgen voor een compacte en karaktervolle wijn met een combinatie van fruittoetsen van de verdejo- en malvasiadruiven en romige en geroosterde indrukken van een rijping in Franse eiken vaten. Verrassend!

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Induku Enhle, Qadasi.

Verwenprijs : 15,10€.

Sacha's neus: Laguzelle AOC Minervois 2020, Taillandier

Een dorstlessende rode wijn die carignan, cinsault en syrah samenbrengt in een lichtere drank die minder alcohol bevat dan de gemiddelde Languedoc. De wijn met een zeer expressieve neus is rond in de mond met rood en zwart fruit, fruit, fruit en nog eens fruit (rode pruim en braambes). Kortom, een dorstlessende wijn bij uitstek, om bij warm weer licht gekoeld te serveren.

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Back Pocket, Vulfpeck.

Verwenprijs : 11,50€.

De kan van Johanne: Natuurlijk sprankelende wijn Roc’Ambulle, domein Le Roc

Deze oranjeroze natuurlijk sprankelende wijn, vervaardigd volgens de voorouderlijke methode, bestaat uit net onrijp geoogste négrette. De mond varieert tussen rond en fruitig, aalbes en kleine rode vruchten, en aangename aciditeit. Deze zeer geparfumeerde wijn met fijne bubbels is licht (slechts 9 °) en evenwichtig. Hij is ideaal bij het aperitief en het dessert.

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Le Dernier Jour du Disco, Juliette Armanet.

Verwenprijs : 10,95€.

De 'vin' van Julien: Replat de Vavre Beaujolais 2020, Jeunes Pousses

Deze wijn met 100 % gamay uit de Beaujolais spreekt tot de verbeelding, net als de filosofie erachter: een biodynamisch 'oefendomein' waar Thibault en Ivan drie jaar lang jonge wijnbouwers onder hun vleugels nemen en hen de kans bieden om hun ervaring in de wijngaarden en -kelders uit te bouwen. De fruitige en frisse Replat de Vavre heeft een uitgelezen complexiteit met kruidige toetsen en met mineralen om van te watertanden.

Wijntje inschenken en plaatje draaien: Dans le sang, Doums. 

Verwenprijs : 14,95€.

 

 Ontdek hier al onze wijnen voor onder vrienden!

 


Sla uw voorraad in voor u en uw vrienden bij Rob The Cellar of op onze e-shop!