Definitie: een bescheiden wijn om in alle gezelligheid te drinken tijdens een geslaagd avondje onder vrienden met lekkere hapjes… en met een leuke kwaliteit/prijsverhouding.

Met de mooie zomerdagen in aantocht heeft ons team een dertigtal verrassende wijnen uitgezocht en die vooral lekker fijn zijn.

En onze keldermeester Julien Depaepe stelt zijn 4 favorieten voor, die hij gekozen heeft voor zijn aperitiefjes en zomerse barbecues met zijn vrienden.


Toscana Rosso 2020 - Unlitro - Maremma Ampeleia

Een wijn die onmiskenbaar smaakt naar la dolce vita. Een heerlijke wijn met mooie tonen van fris fruit en rijpe frambozen en kersen.

Een eenvoudige, doch smaakvolle en pure wijn die perfect past bij een barbecue of een schotel met Italiaanse charcuterie en kaas. Ook zijn formaat is gulzig met deze literfles: het ideaal formaat om met vrienden gedeeld te worden.

Puszta Libre! 2020 - Claus Preisinger

Een Oostenrijkse wijn, geproduceerd volgens ouderwetse technieken in Gols bij de Hongaarse grens, op een biodynamische wijngaard. Deze mooie robijnrode Puzsta Libre! toont heerlijke aroma's van vers rood en zwart fruit met een vleugje kruidigheid. In de mond is het een wijn vol frisheid, met een mooie lengte, heel sappig en met zachte tannines.

Moet koel gedronken worden. Verrassend als aperitief, bij een bord charcuterie of een barbecue, of nog bij zachte kazen.

Tantaka Blanco 2019 - Juanjo Tellaexte

Een Baskische wijn die natuurlijkheid en ervaring van het ambacht uitstraalt. De neus is complex met tonen van wit fruit, amandelen, citrusvruchten en bloemen (viooltjes en jasmijn). In de mond vindt men een mooi evenwicht tussen de zoete toetsen en de bitterheid die typerend is voor dit druivensoort. De naam zegt het al: het grote tegengif... tegen hitte ;-) Deze zomer zal dit rosé wijntje zijn van Julien Depaepe: een frisse wijn, in balans en met toetsen van rood fruit. Perfect bij een frisse zomerse salade, met je voeten in het water.

Een wijn die doet verlangen naar zeevruchten op het strand.

Vin de France Rosé 2020 - L’Épatant Antidote - Combel La Serre

De naam zegt het al: het grote tegengif... tegen hitte ;-) Deze zomer zal dit rosé wijntje zijn van Julien Depaepe: een frisse wijn, in balans en met toetsen van rood fruit.

Perfect bij een frisse zomerse salade, met je voeten in het water.