De bijenkorven op het dak van Rob The Gourmets' Market werden in 2014 geplaatst door Xavier Rennotte, een imker die vol passie honing maakt in de stad.


De man die met bijen praat

Xavier Rennotte, een gediplomeerde imker en enthousiaste honingproducent, verloor zijn hart al als kind aan honing. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste bijenkasten al gekocht. Op 22-jarige leeftijd richtte hij het project Nectar & Co. Daarna volgde een eigen coöperatie, met zijn echtgenote en vader aan zijn zijde.

Hij sloot zich al snel aan bij de veeleisende producenten die een echte filosofie volgen en de kwaliteit van hun producten vurig verdedigen.

Vandaag werkt Xavier samen met een netwerk van Europese producenten die op een biologische en duurzame manier te werk gaan. Hij geeft ze een eerlijke vergoeding voor hun werk en voor de ecologische waarde van hun productiemethode.

Ook authenticiteit, natuurlijkheid, milieubescherming en 'made in Belgium' vakkennis zijn waarden die Xavier en zijn team na aan het hart liggen.

Honing: een nectar om te verzamelen bij Rob

Zijn honinglijn Nectar & Co kreeg het label 'Biologische Bijenteelt'. In Xaviers producten proef je bovendien een mooie veelzijdigheid aan bloemenaroma's en een schitterend smakenpalet.

Eén keer per jaar oogst Xavier Rennotte ook de honing van Woluwe by Rob. Zes bijenkasten kunnen tot 150 kilo streekhoning opleveren! De parken, bloementuinen, het water in de buurt, minder pesticiden dan op het platteland en een iets hogere temperatuur… De zowat 60.000 bijen in de kolonie hebben het zeker naar hun zin bij Rob!

Een- of meerbloemig, lopend of dikker, lichtgeel of amberkleurig? In onze rekken vind je meer dan 70 verschillende soorten honing!

 

De magie van honing in de keuken

Naast het lepeltje honing bij een verkoudheid of op de boterham als tussendoortje is het gele goud ook een culinaire partner vol verrassingen. Een greep uit de vele mogelijkheden:

  • - je viscarpaccio marineren (zalm met honing en cider, bestrooid met stuifmeel);
  • - een saus voor bij witte vis bereiden (sjalotten, rode ui, tijm, honing en rode wijn);
  • - pittige gerechten zachter maken (door een vinaigrette met honing te maken bijvoorbeeld);
  • - er een lamsschenkel met kerrie of gelakte eend met een vleugje oranjebloesem mee bestrijken;
  • - er groenten voor moeilijke etertjes mee karamelliseren;
  • - nagerechten een originele touch geven, zoals de traditionele madeleine.