Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Zuiderse groententaart met ricotta & chorizo
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- Halve bol look
- 1 courgette
- Gedroogde oregano
- Gedroogde tijm
- 100 gram chorizo
- Zwarte peper
- Grof zout
- Olijfolie
- 2 el ricotta
- 5-tal kerstomaatjes
- 3 eitjes
- 10 cl room
Préparation :
- Was de groenten, snij ze in grove stukken en stort ze op een ovenplaat. Halveer de bol look en leg die tussen de groenten. Verdeel ook wat gekuiste teentjes tussen de groenten. Kruid de groenten met de oregano, grof zout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Meng alles goed door elkaar zodat alle groenten wat van de olijfolie gehad hebben. Verdeel wat takjes gedroogde tijm over de ovenplaat en gaar de groenten in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende een 40-tal minuutjes. Zorg dat de groentjes niet té slap worden.
- Rol het deeg uit over een taartvorm en prik er wat gaatjes in. Voor een extra knapperige korst kan je het deeg even blind bakken maar voor dit receptje vind ik dat niet echt nodig.
- Laat de groenten wat afkoelen eens ze gaar zijn en verwijder de tijmtakjes.
- Maak intussen een beslag van de eitjes, ricotta en de room. Kruid af met wat peper en zout.
- Verdeel de groentjes over het deeg en giet er het beslag over. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is over de vorm. Halveer de kerstomaatjes en snij de chorizo in schijfjes en verdeel de beide over het beslag. Voor een extra crunch kan je de schijfjes even voorbakken in een pan en wat later over de groenten verdelen, zo krijg je een extra bite! De chorizo bij Rob is trouwens een van de lekkerste die ik ooit at, zo vol en zacht van smaak, heerlijk!
- Bak de groententaart gedurende een 35tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De chorizo zal zijn olie afgeven die voor dat tikkeltje extra zorgt.
Recept van Cuisine Gantoise