Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Eet Belgisch, smul van heerlijke lokale producten
Smakelijk nationale feestdag! Om dit vieren geven we je inspiratie om volledig Belgisch te eten! Onze productverantwoordelijken hebben het land rondgereisd om jullie enkele hoogwaardige lekkernijen van bij ons te laten ontdekken.
De gekke sauzen van Ketjep : De grootste Belgische klassieker: frieten in een puntzak met met de eerste Belgische ketchup, die even rijk is aan smaak als aan tomaten. De sausexperts van Brussel Ketjep hebben zich niet beperkt tot de klassiekers (Mayo, Mostoed, Barbecue Cowboy) en de Belgische must-haves (Dallas). Zo hebben ze hun fantasie de vrije loop gelaten en de ‘16-20’, een saus met een unieke smaak van gebakken uien en paprika, om al uw favoriete gerechten op smaak te brengen.
Iedereen smelt voor het ijs van Peter & Lila : Achter de naam Peter & Lila schuilt eerst het verhaal van een familiaal ijsatelier die de principes van de slow food-filosofie volgen: good, clean en fair (lekker, met respect voor de natuur en verkrijgbaar voor een eerlijke prijs). Noga-ijs, roomijs met gekaramelliseerde pindanoten of nog een zomerse sorbet van mango-bloedsinaasappel-steranijs… lekkere traktaties met minder suiker maar overheerlijke smaken.
Puur geluk met Eugène Chocolatier : In haar vierkante potjes van smeerpasta's met verrassende smaken vind je geen overbodige ingrediënten zoals palmolie of smaakverbeteraars met vreemde namen. De stichter Eugénie heeft gekozen om uitsluitend met gezonde, 100% biologische ingrediënten te werken die ze bovendien zoveel mogelijk lokaal inkoopt. Hazelnootpraliné, gezouten Boterkaramel, gelei met Kriek van Cantillon... een terugkeer naar de essentie, zonder kunstmatige toevoegingen.
Bousval, een Belgische wijngaard : Sinds het eerste uur is ons team Rob The Cellar een grote aanhanger geweest van de wijnen van Château de Bousval. Een jong frisse wijngaard want ze tellen slechts twee wijnoogsten. Onze favorieten ? De pinot noir 2019 Ange ou Démon met poëtische aroma’s van krieken en frambozen, rozemarijn, koffie en cacao, en met een ietsje hout en een vleugje mos. Ook hun chardonnay 1er cru Tout cru 2019 is een pareltje met een neus van perzikschil, pompelmoes en neuzekes, en met de heerlijke geur van roosteren. Gezondheid!
Délice de la Sûre : Deze ham wordt geproduceerd in het charmante dorpje Vaux-sur-Sûre (Bastenaken). De getalenteerde plaatselijke slager Édouard Hartman vond deze specialiteit in 1925 uit en sindsdien leeft zijn recept voort als traditie. De rauwe ham wordt gedroogd en gerookt, en rijpt vervolgens 20 maanden tot zijn typerende zachtheid ten volle ontwikkeld is. Elk sneetje is puur plezier om met gesloten ogen van te genieten. Vraag aan onze charcutiers om heel fijne sneetjes te snijden en eet het zo op. Of probeer het met wat meloen of als aperitief bij een bord vol heerlijke charcuterie.
Tong en sliptongetjes van onze kust : Een ware delicatesse voor fijnproevers. In de zomer is het visvlees op zijn best: stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. Bak de tong in een beetje boter en werk af met citroensap voor een Belgische klassieker of maak jouw eigen versie van de ‘Fish & Chips’ met een Belgische toets. Vraag gerust aan onze visboeren om ze te kuisen of te fileren.
De romige kazen van Ozo : Op de hoogtes van Durbuy grazen de alpinegeiten van Viviane en Bernard Feldmann. Omdat het koppel zijn eigen kwaliteitsvolle voer maakt (zonder chemische producten) kunnen de geiten melk van topkwaliteiten afleveren. Met zijn kennis van bacteriekweek tovert Bernard deze lekkere melk vervolgens om tot hemelse kaas. Onze zoete zonde? Hun verse kaas met ingemaakte citroen en combava, een unieke creatie, Made By Rob.
Parthenaise rundvlees van Beefriend : In de streek van Libramont hebben 5 ambitieuze veehouders gekozen verantwoord biovlees boordevol smaak aan te bieden. De familieboerderij Toussaint kweekt (al 13 jaar een biolabel) voor Rob rundvlees van het Franse ras parthenaise, helderrode vlees met ragfijne vezels, licht gemarmerd en uitzonderlijk mals. Côte à l’os op de grill, rosbief dat je als carpaccio serveert voor een koude lunch of nog een stukje dunne lende met een verse bearnais: fijnproevers zullen de toetsen van appel en paddenstoelen in de smaak vast erg waarderen.
De hele zomer lang blijven onze teams beschikbaar om je te helpen de beste lokale en seizoensproducten te vinden. Je vindt deze producten terug in onze winkel of op onze e-shop.