Ingrediënten (voor 4 personen, als voorgerecht)

  • - 400 g verse sint-jakobsschelpen, schoongemaakt
  • - Olijfolie

Saus:

  • - 100 g Belfond kreeftenbouillon
  • - 30 g room (40% vetten)
  • - 100 g Bordier boter met daslook en Kampot peper
  • - 15 g fijngehakte groene uien
  • - Een snuifje gedroogde daslook
  • - Vers citroensap
  • - Een snuifje piment d'Espelette

Paddestoelenmix:

  • - 250g luxe mix paddenstoelen, grof in blokjes gesneden
  • - 20 g boter
  • - 20 g gehakte sjalotten
  • - 40 g kleine broccolibloemen (krokant geblancheerd)
  • - 15 g geroosterde amandelen met tomaat en basilicum
  • - 10 g viseitjes Tobikko Wasabi
  • - Vers citroensap

Mengeling van jonge scheuten:

  • - Eenhandvol Spicy Mix Salade
  • - Eetbare bloemetjes Sunny Spring Time Mix
  • - Een scheutje olijfolie LR 'Cuvée privée'
  • - Citroensap

Ganrering:

  • - 4 dunne plakjes spek, gemarineerd en gelakeerd met geroosterde honing
  • - Een scheutje olie met wilde tijm Bela-Luz LR
  • - Zout en versgemalen peper

Bereiding

Saus:

Giet de kreeftenbouillon in een pan met anti-aanbaklaag, voeg de room toe en breng aan de kook. Klop met de Bordier boter op en breng op smaak met zout, peper, piment d'Espelette en citroensap. Mix de saus en reserveer. Vlak voor het opdienen, voeg wat gedroogde daslook en gesnipperde groene uitjes toe. Let op: de saus moet vloeibaar blijven.

Paddenstoelenmix:

Smelt de boter in een pan met anti-aanbaklaag tot een licht bruine kleur en een nootachtige geur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur, totdat ze licktjes gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de broccoli en de sjalotten toe, fruit het geheel nog een minuutje zonder te kleuren. Breng op smaak met zout en peper, voeg een beetje citroensap toe? Vlak voor eht opdien, bestrooi met de geroosterde amandelen en de viseitjes.

Mengeling van jonge scheuten:

Verzamel in een kom de jonge scheuten en de eetbare bloemetjes. Vlak voor het opdienen, werk af met een scheutje olijfolie, citroensap, zout en peper. Meng voorzichtig.

Sint-Jakobsschelpen:

Kruid de sint-jakobsschelpen met zout en peper. Bak ze goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Let op: laat ze niet te gaar worden om ze zacht te houden.

Dressing:

Verdeel de paddenstoelen over de soepborden en bedek met de plakjes spek in 2 gesneden. Schik de sint-jakobsvruchten erop en garneer met een paar jonge scheuten en bloemetjes. Giet de saus rond het gerecht en werk af met een scheutje olie met wilde tijm Bela-Luz. Smakelijk!