Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Hopscheuten en gepocheerd ei
27 Jun 2018
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 320 g hopscheuten
- 4 eieren
- 4eierdooiers
- 3 dl blond bier van Bertinchamps
- 200 g ongezouten boter
- 3 dl verse room 30% vet
- Enkele plukjes kervel
- 1 eetlepel witte azijn
- Fijn ongeraffineerd zout en witte gemalen Muntok peper
Bereiding :
- De sabayon maken met de eierdooiers en het bier. Op zacht vuur koken tot complete sabayon. Van het vuur nemen, beetje bij beetje de gesmolten boter toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
- De hopscheuten schoonmaken en ze 2 minuten laten blancheren in kokend gezouten water met weinig azijn toegevoegd (reken op ongeveer 1 dl azijn voor 1 liter water). Laten uitlekken en afkoelen.
- Tezelfdertijd de eieren pocheren in kokend water met azijn, gedurende ongeveer 1 minuut.
- In een kookpan de hopscheuten opwarmen met de verse room die al op smaak werd gebracht met zout en peper.
- In een diep bord serveren, door eerst de hopscheuten te plaatsen, dan het ei, en nadien de mousseline. Afwerken met de plukjes kervel.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting