Wie Pasen zegt, zegt de beroemde klokken uit Rome, de paashaas en eieren zoeken ... maar ook met z'n allen aan tafel schuiven voor een overheerlijk feestmaal. Laat u van de eerste tot de laatste hap leiden door onze experts en geniet volop!

Proost!

Bij het aperitief beginnen we met enkele kleurrijke hapjes: een perfect duo van Belgische asperges en Noorse gerookte zalm, krokante radijsjes met een dip van verse kruidenkaas of gedehydrateerde groentechips, speciaal uitgezocht door Rob.

Daarna duiken we de wijnkelder in, om al dat lekkers te combineren met een voortreffelijke cider van de Deense cidermaker Æblerov, zoals de Pêchillant 2019. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt die gemaakt van rode perziken. Ook de Tutti Frutti is een uitstekende keuze. Hierin zijn bijna alle vruchten verwerkt die de cidermakerij gebruikt. Mag het iets feestelijker? Breng dan een klinkende paastoost uit met de nieuwe champagnes brut van Elise Dechannes, zoals haar cuvée Essentielle met evenwichtige citrusaroma's en Absolue Terre met een intense neus van honing en geel fruit.

Waarmee begint het feestmaal?

Voor het voorgerecht verleiden onze chefs u met hun patés in een korst uit de Elzas (gevogelte, witte wijn, sjalotten en foie gras met truffel) of met parelhoen en zwarte bessen. Maar u hebt ook de keuze uit andere seizoensbereidingen. In de maand april raden we zeker onze heerlijke Mechelse asperges aan: op Vlaamse wijze, met gerookte zalm ... Een lekkere traditie waarover we vast niet hoeven uit te weiden.

Voor passende wijnen kunt u uiteraard rekenen op het vakkundige advies van onze keldermeesters. Hun suggestie? Een pittige silvaner uit de Elzas (zoals de Siggi 2017 de Dreyer), een aromatische Zuid-Oostenrijkse sauvignon (Sauvignon blanc 2018 van Werlitsch) of een maceratiewijn op basis van muskaatdruiven (Supernova blanc 2019 van Danjou-Banessy).

En als hoofdgerecht?

Geen paasfeest zonder een mals stukje lamsvlees! In onze slagerij kiest u zelf het stuk waarmee u uw gasten doet watertanden. Bent u in klein gezelschap? Kies dan een biologische lamsschouder gemarineerd in fijne kruiden. Veel gasten? Een lamsbout of lamsschouder is ideaal. Tip: laat die lang garen bij lage temperatuur om alle smaken vrij te laten komen.

Wat serveren we als bijgerecht? Haal de lente in huis met primeurgroenten! Tuinbonen met room, gestoofde lentegroentjes, risotto met asperges, aardappelpuree met look, gekonfijte tomaten in de oven, gebraden jonge worteltjes, gestoofde erwtjes ... Het water loopt u vast al in de mond! Laat u het werk liever aan onze chef-koks over? Zij maken de lekkerste bijgerechten voor u klaar: gratin dauphinois, lamsfond, tuingroenten, moestuingroentjes, tomaten met kruidenpaneermeel ...

Rob The Cellar stelt deze topwijnen voor bij lamsvlees: de cuvée Gibus 2019, un grand Cabernet Franc van Barouillet (een nieuwe wijnmaker in de terroirs van Bergerac) of de Cabane des Chasseurs, een lekkere syrah van het domein Lorient (een nieuw landgoed in het Franse Cornas).

Als u nog een gaatje over hebt

Voor iedere chocoladeliefhebber is Pasen hét feest van het jaar. Dat weten we bij Rob maar al te goed! De beste chocolatiers en patissiers van het land brachten ons hun mooiste paascreaties. De chocoladekippen van Ducobu en Joost Arijs vrolijken uw tafel op ... en verwennen uw smaakpapillen.

Geen chocolade zonder madera! De maderawijn van Barbeito wist een plekje in Rob The Cellar te veroveren. Onder onze vele referenties nipt onze keldermeester graag van de N°3 Sweet met aroma's van gedroogd fruit of de N°5 Medium Dry met een kruidige neus en verfijnde smaak.

Liever een ander dessert? Wat dacht u van een Italiaanse Colomba di Pasqua? Dit zoete briochebroodje, dat zachter is dan zijn grote kerstbroer de panettone, verrast met stukjes gekonfijte sinaasappel, amandelen en parelsuiker.

Op zoek naar paaseieren!

In deze drukke tijd kunnen de paashaas en paasklokken gerust wat hulp gebruiken. Welke paaseieren verstopt u in hun plaats voor de kinderen? Bij ons vindt u ze in eindeloos veel smaken, texturen, vormen en kleuren. Eén voor één met liefde gemaakt door uw favoriete chocolatiers. Wie van authenticiteit houdt, valt ongetwijfeld voor onze reproducties van de beroemde Fabergé-eieren. Ze zijn gevuld met zoete lekkernijen en chocolade. Wie zegt trouwens dat alleen de jongsten op zoektocht mogen? Ook de niet zo kleine kinderen neuzen met Pasen graag in de tuin. Verstop er dus een heerlijke geschenkmand, potjes met specerijen van Comptoir des Épices of een goede fles om samen van te genieten!

Wacht niet te lang met bestellen

Maak het uzelf gemakkelijk en bestel de belangrijkste ingrediënten voor uw paasdiner ruim op tijd. Ter herinnering vindt u hieronder de telefoonnummers van onze afdelingen:

  • Charcuterie: 02/761.01.42
  • Traiteur: 02/761.01.42
  • Zuivel: 02/761.01.40
  • Visafdeling: 02/761.01.38
  • Beenhouwerij: 02/761.01.36
  • Banketbakkerij: 02/761.01.33

 


Ons team staat steeds voor u klaar met professioneel advies, zowel in de winkel als in onze e-shop. We wensen u alvast fijne voorbereidingen en een smakelijk Pasen!