Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Comptoir des Épices: potjes vol magie
Jean-Vincent en Anne Vériter halen hun prachtige specerijen en kruiden uit de vier uithoeken van de wereld. Geef je recepten een vleugje gastronomische magie voor een wonderlijke smaakbeleving!
Beroep: reizigers, ambachtslui en ... maalders!
Comptoir des Épices werd opgericht in 1925 in Brussel, maar is vandaag in Verviers gevestigd. In 2002 nam de familie Vériter het kleine artisanale bedrijf over.
Jean-Vincent en Anne trekken de wereld rond op zoek naar de beste specerijen en toveren ze in hun eigen fabriek van a tot z om in gebruiksklare producten: sorteren, zeven, malen en assembleren. Deze artisanale maalders hebben hun gespecialiseerde productiemateriaal geleidelijk verder aangevuld en gemoderniseerd.
Vandaag staat Comptoir des Épices voor het perfecte evenwicht tussen ambachtelijke knowhow en strenge industriële normen. En de volledige productie gebeurt in een Belgisch atelier!
De mooiste selectie specerijen voor fijnproevers
Rob werkt al bijna 20 jaar samen met deze specialisten, die van hun passie hun beroep hebben gemaakt.
De producten die Comptoir des Épices van over de hele wereld meebrengt op het ritme van de oogsten, zijn makkelijk traceerbaar en gegarandeerd van constante, hoge kwaliteit.
In onze afdeling staan meer dan 240 zoute referenties te blinken, waaronder 19 currypoeders met verschillende samenstellingen, 44 soorten peper, 28 soorten zout met unieke eigenschappen en 37 klassieke en exotische specerijenmengelingen.
Draakpeper, zwart zout van Hawai, kariboemengeling, roze curry uit Jaipur, shishimi togarashi, daslook, blauw maanzaad… Om fijnproevers te helpen hun weg te vinden in deze waaier aan specerijen, kruiden, currypoeders, zaden en andere mengsels, heeft Rob alles per familie en alfabetisch gerangschikt.
Voor culinaire durvers
In de keuken zijn specerijen meer dan een 'aromatisch detail'. Ze vormen de basis voor een subtiele en verfijnde smaak, en zorgen voor diepgang en variatie op het bord. Als je durft oude regels te doorbreken, kun je met specerijen van de grootste klassiekers een verrukkelijke en verrassende ontdekking maken.
Gebruik bijvoorbeeld eens specerijen in:
- - zoete combinaties: chocoladesmaken en (Spaanse) peper; abrikozenconfituur en saffraan of kaneel; desserts met rode vruchten en gember; ananas en basilicum; pompelmoes en roze peper;
- - dranken: smoothie met kurkuma, cocktail met gember-limoen, thee met kaneel;
- - aperitiefhapjes door noten, amandelen of hazelnoten samen met specerijen te roosteren of te karamelliseren;
- - broodjes: curry, kurkuma, paprika, maar ook sesamzaadjes, komijn, karwij …
Specerijen: de gouden regels voor culinaire hoogstandjes
Wil je alle aromatische nuances van de specerijen ten volle benutten, dan moet je enkele gouden regels volgen.
- - Vertrouw op de vakmensen die de producten inkopen en de herkomst ervan garanderen. Laat je je toch verleiden door een of ander marktkraampje, dan kun je al eens bedrogen uitkomen met minder zuivere specerijen.
- - Bewaar je specerijen op een donkere en droge plek.
- - Zorg ervoor dat je ze niet oververhit en vooral niet verbrandt, zodat hun smaak niet verandert. Elke specerij moet je op een welbepaald moment aan je gerecht toevoegen, afhankelijk van de bereiding.
- - Versheid is essentieel voor de smaak. Respecteer dus de houdbaarheidsdatum, want vanaf dan worden je specerijen fletser!
Bekijk het volledige assortiment van Comptoir des Épices in onze winkelrekken en in onze e-shop. Leef je maar uit met allerlei pittige bereidingen, zoals deze banaan met krenten, rozijnen en kruidenkaramel.