Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 stuk tournedos van 800 gram
  • 12 groene asperges
  • Peper en zout
  • 4 little gems
  • 12 vitelotte aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl bruine fond
  • 1 sjalot

Bereiding

  1. We beginnen bij de saus; versnipper de ui en doe in een sauspannetje, breng aan de kook en voeg de bruine fond toe. Kook in tot de helft. Kruid met peper en zout en werk af met een klontje boter, zo heb je een mooie gladde en blinkende saus.
  2. Was de aardappelen goed. Snijd dunne inkepingen in de aardappelen (hasselback stijl), maar zeker niet geheel doorsnijden. Bestrijk ze met veel boter, peper en zout. Plaats ze in de oven van 200° gedurende ongeveer 30 à 35 minuten, naargelang de grootte.
  3. Snijd ongeveer 3cm van de groene asperges af. Schillen hoeft niet. Doe een klontje boter in een pan en een klein beetje boter en bak de asperges beetgaar en kruid af.
  4. Bak ook de gems nog krokant in wat boter. Bak ondertussen het stuk vlees in wat boter. 2BelgianFoodies houden van bleu chaud.
  5. Dresseer op een warm bord. Wij werkten af met wat kruiden en een bloemetje.

 


Recept van 2BelgianFoodies