Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Rundstartaar met zomertruffel
08 Jun 2022
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 800 g gepelde biobiefstuk Parthenaise
- 1 mooie zomertruffel
- 2 eierdooiers
- 250 g arachideolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl ketchup
- Worcestersaus
- 1 kleine ui
- Enkele kappertjes
- Mengeling van zout en truffel-peper van Comptoir des Épices
Préparation
- Maak de mayonaise. Begin met de eierdooiers en de mosterd, voeg beetje de arachideolie toe, daarna de ketchup, worcestersaus en de mengeling van zout en truffelpeper.
- Snijd het vlees fijn met een mes en meng er de fijngesnipperde ui, kappertjes en mayonaise door.
- Schik op een bord met een dresseerring en bestrooi royaal met de zomertruffel.
Welke wijn past bij een rundstartaar? Een gulle, krokante gamay zoals de Beaujolais-Village 2020 Domaine Chapel. De fijnkorrelige, streelzachte tannines passen perfect bij de textuur van de tartaar met Parthenaise. |
Smakkelijk !
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- recept
- wijn
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- vis
- vlees
- woluwe
- bier
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan