Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g gepelde biobiefstuk Parthenaise
  • 1 mooie zomertruffel
  • 2 eierdooiers
  • 250 g arachideolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ketchup
  • Worcestersaus
  • 1 kleine ui
  • Enkele kappertjes
  • Mengeling van zout en truffel-peper van Comptoir des Épices

Préparation

  1. Maak de mayonaise. Begin met de eierdooiers en de mosterd, voeg beetje de arachideolie toe, daarna de ketchup, worcestersaus en de mengeling van zout en truffelpeper.
  2. Snijd het vlees fijn met een mes en meng er de fijngesnipperde ui, kappertjes en mayonaise door.
  3. Schik op een bord met een dresseerring en bestrooi royaal met de zomertruffel.

Welke wijn past bij een rundstartaar?

Een gulle, krokante gamay zoals de Beaujolais-Village 2020 Domaine Chapel. De fijnkorrelige, streelzachte tannines passen perfect bij de textuur van de tartaar met Parthenaise.

 


Smakkelijk !