Wijnworkshops, maar dan net even anders.

Onze wijncursussen onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van de flessen uit onze wijnkelder, een van de mooiste van België! Elke les openen we 6 tot 8 flessen topwijn die uw zintuigen zal verwennen. Daarnaast proeft u enkele ingrediënten die perfect bij de gekozen wijnen passen. Daarvoor kunt u rekenen op het deskundige advies van onze chefs en sommeliers! 

 Ontdek ons programma:

20.03.2018: De grote witte wijnen

U ontdekt de grootste witte wijnen, van chardonnay tot sauvignon en van riesling tot chenin.

17.04.2018: De grote bubbels

Een uitzonderlijke reis langs de beste cava's, prosecco's en champagnes.

22.05.2018: De grote rode wijnen

Van grenache tot syrah, van pinot noir tot sangiovese: al onze favoriete wijnen komen aan bod.

19.06.2018: De grote sake’s

Ver van alle clichés openbaren de belangrijkste Japanse sake’s zich in de eerste plaats als grootse rijstwijnen. Door hun verbluffende finesse en complexiteit passen ze perfect bij tal van gerechten. We nodigen u dan ook graag uit om onder de deskundige leiding van gerenommeerd sakesommelier Frédéric Habay te komen proeven van deze verrassende wijnen.

18.09.2018: De grote likeurwijnen

Uitstekende zoete wijnen uit Europa en de rest van de wereld die alleen maar beter worden met de jaren. Welkom in de wereld van nuance en verfijning.

16.10.2018: De grand cru's

In Frankrijk verschilt de indeling van wijnen van regio tot regio. We helpen u dit concept beter te begrijpen, uiteraard met enkele vermaarde grand cru’s erbij! 

Helaas, onze wijnateliers van 2018 zijn volzet.


De nieuwe wijncursussen van Rob

In 2018 worden de wijncursussen van Rob verdeeld over zes modules, voor een totaalprijs van € 420. De lessen lopen van maart tot oktober (met een pauze in juli en augustus) en vinden plaats telkens op een dinsdagavond van 19 u. tot 21.30 u. in het Rob restaurant. De workshops worden enkel in het Frans gegeven en er is plaats voor maximaal 18 deelnemers.

In 2018 ziet Rob The Cellar het groot!

In 2017 hebben we onze wijnkelder gemoderniseerd en vergroot ... Maar ook onze ambitie is alleen maar toegenomen! En dat zult u merken tijdens onze nieuwe Wijnworkshops! Binnen elk thema maakt u kennis met het beste wat de wijnwereld te bieden heeft, steeds onder leiding van ons team van gepassioneerde wijnkenners!

Twee experts leiden uw lessen in goede banen


Jérémie Claes

Hij staat sinds 2014 aan het hoofd van Rob The Cellar, maar is al sinds 2004 wijndeskundige. Deze leerling van Eric Boschman verzamelde een bijzonder grote selectie wijnen die hun terroir alle eer aandoen. Van elke appellation heeft hij bovendien de allerbeste flessen in huis. 


Jean-Pierre Solano

Een voormalige wijnbouwer uit de Minervois (Frankrijk), woont tegenwoordig in België. Elke dag opnieuw steekt hij anderen aan met zijn liefde voor wijn. Wanneer u naar Jean-Pierre luistert, maakt u op een andere, overtuigende manier kennis met de wijnwereld. 


Hebt u nog vragen ? jeremie_claes@rob-brussels.be

Inschrijvings- en betalingsmodaliteiten