IJs, roomijs of sorbet: waarmee koelt u het liefst af op een warme zomerdag? Van de vele frisse producten die onze ambachtelijke ijsmakers te bieden hebben, stellen we hier enkele voor waar wij voor smelten. Maar kom zeker ook alle andere creaties in onze winkel ontdekken: die van Debailleul, Wittamer, Galler ... en van Rob, natuurlijk!

DE IJSLEKKERNIJEN VAN SAMUEL DROESHAUT

We zijn er bijzonder trots op dat we u opnieuw het originele, subtiele ijs van deze Brusselse ambachtelijke producent kunnen aanbieden. Samuel Droeshaut is een echte smaakvirtuoos die al tien jaar exclusieve ijscreaties bedenkt. Nadat hij de regels van de kunst had geleerd aan de prestigieuze gastronomische academie Lenôtre in Parijs, is Samuel steeds met alle denkbare smaken blijven spelen. Sommige houden van elkaar, andere dansen samen, nog andere wedijveren met elkaar om de bovenhand te krijgen. Zoals hij het zo mooi verwoordt: “Smaken zijn als muzieknoten. We kunnen er harmonieën mee componeren die in de mond samenvloeien tot een mooie melodie. En die kan extravagant, melancholisch of meeslepend zijn.”

Onze favorieten:

  • Sorbet van groene tuinappel en wilde bloemen

Luister naar wat uw smaakpapillen u vertellen! Rond de licht zure smaak van appel dansen onder meer toetsen van jasmijn, oranjebloesem, klaproos, hooi subtiel in het rond ... tot u in vervoering raakt! Unieke creatie in beperkte oplage voor het zomerseizoen van 2020.

  • Parfait met aardbeien

HET IJS VAN PETER & LILA

In hun atelier in Ronquières zetten Lila en haar broer Thibault de droom van hun vader verder door elk seizoen smaakvolle soorten sorbet en roomijs te creëren. Het geheim van hun succes: kwaliteitsvolle ingrediënten gekozen bij voornamelijk lokale producenten en minder suiker in hun recepten.

Onze favoriet:

  • Roomijs ‘fior di latte’ met meringue en stukjes framboos

HET IJS VAN CARETTE

Sinds 1920 staat de naam Carette synoniem voor ambachtelijk ijs en sorbet zonder gelijke. Dit merk, dat in elke stap van het productieproces uitmuntendheid nastreeft, heeft met zijn onnavolgbare vakkennis naam gemaakt in Waals-Brabant en daarbuiten. De reputatie van Carette kunnen we kort maar krachtig omschrijven als ‘koninklijk ijs met een royale smaak’.

Onze favoriet:

  • IJs met viooltjes

IJS VAN ROB

Al meer dan twintig jaar lang werken we nauw samen met een meester-ijsmaker om de smaken en texturen van ons ijs perfect te maken. Een voorbeeld van deze smaakvolle samenwerking? Ons vanille-ijs met room of boter! Roept dit roomijs bij u ook herinneringen op aan het ambachtelijke vanille-ijs uit uw kindertijd?

IJS, ROOMIJS EN SORBET: WAT IS HET VERSCHIL?

  • Ijs bestaat uit vetstoffen (melk, minstens 7% eigeel of ingrediënten van plantaardige oorsprong), suiker en aroma’s (minstens 15% fruit, gedroogd fruit, specerijen of kruiden).
  • Roomijs is zoals ijs, maar met alleen zuivel als vetstof (minstens 5%) en melkeiwitten. Als ze van nature aanwezig zijn, zijn ook andere bronnen van eiwit (ei, gelatine, aromatische ingrediënten) toegelaten.
  • Sorbet is een mengeling van water, suiker en minstens 25% fruit of groenten. Hieraan moeten geen vetstoffen worden toegevoegd. Er bestaan ook bereidingen met alcohol, aroma’s, specerijen of planten.

IJs, roomijs of sorbet... Wat is uw favoriete zoete verkoeling op een zonnige dag? Van de vele frisse producten die onze ambachtelijke ijsmakers te bieden hebben, stellen we hier enkele voor waar wij voor smelten.


IJs van Sikou: puur natuur

In zijn atelier in Etterbeek maakt Bruno Lai op artisanale wijze roomijs en sorbet met niet-bewerkte, 100% biologische ingrediënten: rauwe room, rauwe melk, vanillestokjes, verse eieren, vers fruit, rietsuiker ... Het resultaat? Overheerlijk ijs met een hoge voedingswaarde, zonder smaakversterkers, aroma's of kleurstoffen.

Onze favoriet:

  • IJs met gezouten boterkaramel

De ijslekkernijen van Peter & Lila

In hun atelier in Ronquières zetten Lila en haar broer Thibault de droom van hun vader verder door elk seizoen smaakvolle soorten sorbet en roomijs te creëren. Het geheim van hun succes: kwaliteitsvolle ingrediënten gekozen bij voornamelijk lokale producenten en minder suiker in hun recepten.

Onze favoriet:

  • Roomijs ‘fior di latte’ met meringue en stukjes framboos

De verfrissende verwennerij van Carette

Sinds 1920 staat de naam Carette synoniem voor ambachtelijk ijs en sorbet zonder gelijke. Dit merk, dat in elke stap van het productieproces uitmuntendheid nastreeft, heeft met zijn onnavolgbare vakkennis naam gemaakt in Waals-Brabant en daarbuiten. De reputatie van Carette kunnen we kort maar krachtig omschrijven als ‘koninklijk ijs met een royale smaak’.

Onze favoriet:

  • IJs met viooltjes

IJS VAN ROB

Al meer dan 20 jaar werken wij nauw samen met een meester-ijsmaker om de smaken en texturen van onze frisse creaties te perfectioneren. Een voorbeeld van deze smaakvolle samenwerking? Ons vanille-ijs met room of boter! Roept dit roomijs bij u ook herinneringen op aan het ambachtelijke vanille-ijs uit uw kindertijd?


IJS, ROOMIJS EN SORBET: WAT IS HET VERSCHIL?

  • IJs bestaat uit vetstoffen (melk, minstens 7% eigeel of ingrediënten van plantaardige oorsprong), suiker en aroma’s (minstens 15% fruit, gedroogd fruit, specerijen of kruiden).
  • Roomijs is zoals ijs, maar met alleen zuivel als vetstof (minstens 5%) en melkeiwitten. Als ze van nature aanwezig zijn, zijn ook andere bronnen van eiwit (ei, gelatine, aromatische ingrediënten) toegelaten.
  • Sorbet is een mengeling van water, suiker en minstens 25% fruit of groenten. Hieraan moeten geen vetstoffen worden toegevoegd. Er bestaan ook bereidingen met alcohol, aroma’s, specerijen of planten.

Kom naar de winkel en ontdek de vele andere pareltjes van Mövenpick, Franklin, Ducobu… en Rob, natuurlijk!