Van alle soorten lamsvlees die Rob de komende paasperiode aanbiedt in de beenhouwerij, spant de Agnei Ibérico ongetwijfeld de kroon. In dit artikel lees je alles over de verschillende gebieden waar ons lamsvlees vandaan komt. Krijgt onze Agnei Ibérico dit jaar ook bij jou een plekje op de tafel?

Nu bij Rob: een nieuw streekproduct!

Rob biedt lamsvlees uit verschillende uitzonderlijke terroirs aan, maar onze meester-beenhouwer Jérôme is zijn hart verloren aan één bepaalde regio. Dit topproduct wilde hij jullie al lang aanbieden: Agnei Ibérico, uitmuntend lam waar zelfs de meest veeleisende fijnproevers erg enthousiast van worden!

Spaans lamsvlees heeft veel erkende kwaliteiten

Aan de voet van de bergen in Aragon zorgen de schapenboeren goed voor hun dieren van een duizend jaar oud ras. De Spaanse lammeren groeien er in alle rust op en drinken voornamelijk melk van hun moeder. Daarnaast eten ze een natuurlijke mengeling van voornamelijk maïs en zonnebloempitten, waardoor hun vlees een verhoogd oliezuurgehalte heeft (meer dan 51%). Het stukje vlees op je bord is daardoor bijzonder gezond en sappig, met een erg zachte smaak. Het licht doorregen vlees geeft bovendien een onvergelijkbare textuur. Zeker het proeven waard, dus!

Hoe kies je lamsvlees?

Van 9 tot 11 april 2020 is ons assortiment lamsvlees nog uitgebreider dan gewoonlijk! Gewoon lam of melklam, uit de Lozère of de Aveyron, van de zoutweiden in Nederland, uit de Franse of Spaanse Pyreneeën ... Wie wel vaker een stukje lamsvlees bereidt, kent de ruime keuze bij de beenhouwerij van Rob al. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dan geven onze experts graag een woordje uitleg.

  • Lam of melklam: naast hun leeftijdsverschil (2,5 maand voor melklam, maximaal 6 maanden voor gewoon lam) is ook hun voeding van belang. Melklammeren hebben nooit gegraasd, en dat proef je! Deze lammeren drinken uitsluitend of hoofdzakelijk moedermelk, wat hun vlees een fijne, stevige structuur geeft en een subtielere smaak dan gewoon lamsvlees.
  • Frans lamsvlees: of deze Franse lammeren nu uit de Lozère, de Aveyron of de Pyreneeën komen, stuk voor stuk hebben ze een beschermde geografische aanduiding of 'Label Rouge'. Dat betekent dat hun vlees voldoet aan een erg streng lastenboek. Je weet dat je mals, zacht en sappig vlees op het bord krijgt, waarvan het vetgehalte van streek tot streek verschilt.
  • Spaans lamsvlees: het Spaanse lamsvlees uit de Pyreneeën is een exclusieve delicatesse die je terugvindt in sterrenrestaurants. Dit vlees is vetter en smelt meteen op de tong.

De extraatjes van Rob

De lente is het ideale seizoen om van ons uitzonderlijke lamsvlees te genieten, want dan is het op zijn best! Onze experts verwerken volledige lammeren en stellen je stukken voor die je niet zomaar in elke winkel vindt. Zo krijg je steeds het perfecte stukje vlees voor jouw recept in handen. Ook maken ze lekkere ovenklare bereidingen, zoals hun gebraad van lamsfilet met lookboter met fijne kruiden. Voor de lamskoteletjes met boter met piment d'Espelette van Jean-Yves Bordier hoef je alleen nog een goede pan boven te halen.

Met de juiste wijn erbij , staat je een onvergetelijke maaltijd te wachten! Bel ons uw bestelling door op 02/761.01.36 en we leggen je favoriete stukje lamsvlees met plezier voor je klaar!