Ter gelegenheid van Moederdag brengt Rob dit jaar hulde aan alle mama’s die gezin, werk en passie combineren. 

Want elke moeder is op haar eigen manier een bron van inspiratie en creativiteit voor haar kinderen. 

Bij Rob werken we sinds 75 jaar met kleine producenten voor wie de smaak voor lekkere en authentieke ingrediënten centraal staat en waaronder heel wat mama’s die gekozen hebben om van hun passie hun beroep te maken.


Maman et super-productrice

- Eugénie, het jonge gezicht achter de heerlijke natuurlijke smeerpasta’s van Eugène Chocolatier en die voor haar 2 kinderen producten heeft ontwikkeld met de echte smaak van chocolade.

- Marion, mama van 2 jongens vol energie en oprichtster van Pack'n Joy, smaakvolle en kleurrijke gerechten, boordevol vitamines!

- 7 jaar geleden verliet Vanessa Brussel met haar man en 3 kinderen om wijnboer te worden op Château de Bioul en één van de eerste Belgische en biologische wijnen te produceren.

- Anne-Sophie Pic, die ondanks haar druk leven als Franse driesterrenchef altijd tijd heeft genomen voor haar zoon Nathan (nu 15), wiens smaakpapillen zij van jongs af aan de geneugten van de Franse gastronomie heeft bijgebracht.

- Catherine, moeder van (nu) volwassen kinderen, heeft op 50-jarige leeftijd een grote ommezwaai in haar leven gemaakt door de ambachtelijke conservenfabriek Pipaillon op te richten, met o.m. heerlijke confituren met lokale seizoensfruit.

-De Californische Laura,die nu in Brussel woont, is begonnen met het creëren van gebakjes met een Amerikaans tintje Eat Dessert First. De desserten uit haar kindertijd zijn haar inspiratiebron. Met haar bedrijf geeft ze vandaag haar passie en de culinaire waarden die zij van haar moeder heeft meegekregen door aan haar eigen dochter.

- Catherine Kluger, van een Parijse advocaat tot banketbakster en ontwikkelaar van heerlijke zoete en hartige granola. Zij is erin geslaagd om haar evenwicht te vinden tussen haar passie voor het bakken en haar gezinsleven met haar drie jongens.

- Caroline et Estelle zijn de twee mama's die achter de Brusselse babyvoedingsmerk Ready To Grow staan. Ze ontwikkellen verse, biologische en seizoensgebonden recepten voor alle gehaaste ouders die enkel het beste willen voor hun kleintjes.

- Fabienne, journaliste van opleiding, startte samen met haar man en , destijds, hun drie jonge kinderen een nieuw avontuur met La Ferme des Sources: een eerlijke keuken waarin alle producten volledig  tot hun recht komen. 

- Achter Sienna & Friends - kruidenmengelingen, specerijen en biologische sauzen die de smaakpapillen van jonge fijnproevers van jongs af ontwikkelen - staat Aurélie, een dynamische moeder van twee kleine jongens.

- Achter de kleine potjes van Comptoir des Épices staan Anne en haar man Vincent, een tandem die in 2002 het avontuur als ambachtelijke verpoederaars is aangegaan. Vandaag zetten hun drie kinderen de passie van hun ouders voor specerijen voort met een nieuw project: 100% biologische specerijen.


   Aan al deze mama’s, aan al diegenen die we niet genoemd hebben maar ook al onze collega's die mama zijn wensen we hen alvast een zeer fijne moederdag.